Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

ETİ Maden’in özelleştirilmesi söz konusu değil

ETİ Maden’in özelleştirilmesi söz konusu değil

Milletvekili Subaşı, Bandırma’da yürütülen ve planlanan çalışmaları değerlendirdi.

Milletvekili Subaşı, Bandırma’da yürütülen ve planlanan çalışmaları değerlendirdi. 
AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörlüğü’nde basın toplantısı düzenledi. 
Düzenlenen basın toplantısında Bandırma’ya yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verildi. 
Toplantıya Büyükşehir Bölge Koordinatörü İbrahim Koman, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, AK Parti’li Bandırma Belediyesi Meclis Üyeleri katılım sağladı. 
Bandırma Devlet Hastanesi’nin Tıp Fakültesi olabilmesi için minimum 400 yatak ve üzeri olması gerektiği bilgisini aktaran Milletvekili Subaşı, “Bunlarla ilgili projeler çizildi. İhale ve sürecini biz başlatacağız. Başhekimimiz ile görüştük. Akademik kadrolarımız yavaş yavaş gelmeye başladı. İnşallah önümüzdeki günlerde her iki ilçe başkanımızı, bölge koordinatörümüzü Ankara’ya davet edip, Sağlık Bakanlığı ile görüşeceğiz. Hem Manyas Devlet Hastanesi hem de Bandırma’daki hastanenin gelişimiyle ilgili çalışmalar yapacağız.” diye konuştu. 
Subaşı, Eti Maden bünyesinde bulunan Bor Karbür tesisinin açılmasıyla ilgili şu şekilde konuştu: “Bor madeninin bir kısmını Bandırma’daki tesiste işletiyoruz. Bandırma’da bor karbür tesisi ve güç laboratuvarı kurduktan sonra bor madeni satışı daha fazla değerlenecek. Şeker fabrikalarımız ve Eti Maden ile ortaklaşa borun posalarını gübrede kullanacağız. Çinlilerle birlikte yaptığımız tesis 29 Ekim 2022 yılında açılacak.” 
Eti Maden’in özelleştirilmesi hakkında gelen soruları da cevaplayan Subaşı, “Bandırma Eti Maden şirket statüsünde. Anayasanın ilk 4 maddesi nasıl değiştirilemezse Eti Maden de özelleştirilemez. Eti Maden’in özelleşmesi hakkında konuşulanlara asılsızdır.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı