Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Eti Maden, bu yıl dünya pazarının % 59´na talip

Eti Maden, bu yıl dünya pazarının % 59´na talip

Bandırma ilçesindeki Eti Maden Bandırma Bor ve Asit Fabrikalarında incelemelerde bulunan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer, ?Dünyadaki bor satış payımızı 2018 yılında % 59´a çıkarmayı hedefliyoruz? dedi.

Bandırma ilçesindeki Eti Maden Bandırma Bor ve Asit Fabrikalarında incelemelerde bulunan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer, ?Dünyadaki bor satış payımızı 2018 yılında % 59´a çıkarmayı hedefliyoruz? dedi.
Eti Maden Bandırma Bor ve Asit Fabrikalarında incelemelerde bulunan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer, öğle yemeğini fabrika yemekhanesinde işçilerle birlikte yedi.
Yemeğin ardından işçilere seslenen Keleşer, 2017 yılı üretim ve satış verilerini açıklarken ?Geçen yıl Eti Maden işletmeleri olarak 2 milyon 198 bin 500 satış gerçekleştirdik. Bir önceki yıla göre % 25´e yakın bir artış demek. Bu başarılarda işçimizin memurumuzun herkesin katkısı var. 2018 yılında da geçtiğimiz yılın üstüne çıkmak istiyoruz. Dünyadaki Bor satışı payımız 2016 yılında % 48, 2017 yılında % 51 oldu. 2018 yılı için ise hedefimiz % 59. 2019 da % 61 pazar payını hedefliyoruz? dedi.
Bor piyasasının rekabetçi bir piyasa olduğunun altını çizen Keleşer, üretimi ve satışı planlı olarak artırma hedeflerinin olduğunu açıkladı. Bandırma sülfürik asit fabrikasında Cengiz Holding tarafından sağlanan piritin, yine aynı holding tarafından tek taraflı olarak satışının durdurulması konusunda da açıklamalar yapan Keleşer, sözleşmelerden kaynaklanan yasal hakların takipçisi olduklarını belitti.
Keleşer, ?Şu an hiçbir sıkıntımız yok. Pirit tedarikimiz devam ediyor. Sözleşmeden kaynaklanan yasal haklarımızın takipçisi olacağız. Bandırma işletmemiz geçen yıl 350 bin ton satış gerçekleştirdi. Önümüzdeki yıl da 400 bin tonu geçmesini planlıyoruz. Bu konuda da sülfürik asit fabrikamız bizim için çok önemli. Bu fabrikanın çalışması ve oradan sülfürik ve borik asit üretmemiz önemli. Biz borik asit piyasasında da liderliğe oynuyoruz. Çünkü bizim borik asidimiz piyasanın en kalitelisi olup dünya piyasalarında tercih edilen bir borik asit. Üretimin durdurulması gibi bir durum söz konusu olamaz. Çünkü satış taahhütlerimiz bulunuyor. Biz bu anlaşmaları 1 yıl 6 ay önceden yapıyoruz. Allahın izniyle bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum? diye konuştu.
Dünya bor satışında lider olduklarını ancak hala rakiplerin bulunduğunu aktaran Keleşer, bu alanda da rakipler arasındaki farkı açmak istediklerini söyledi.
Yatırımlar konusunda da bilgi veren Genel Müdür Keleşer, borlu gübre Etidot-67 konusunda yapılması planlanan tesisle ilgili ?Borlu gübremiz bir tür besleyici olarak kullanılıyor. Dünya piyasalarında borun bilhassa toprakta bulunmadığı Güney Amerika ülkelerine satışı ile ilgili planımız var. Yatırım da gerçekleştiği zaman dünya gübre piyasasına kaliteli hizmet vereceğiz? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tufan Dalgıç



Anahtar Kelimeler: Maden dünya pazarının talip
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli