Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Esnaftan terör saldırılarına tepki

Esnaftan terör saldırılarına tepki

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB)´a bağlı 86 oda başkanı terör olaylarını yaptıkları açıklama ile protesto etti.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB)´a bağlı 86 oda başkanı terör olaylarını yaptıkları açıklama ile protesto etti. BESOB Başkanı Erdem ?Bizim medeniyetimizde, bizim millet ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir. Gerektiğinde cephede vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır? dedi.
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB)´a bağlı 86 oda başkanı terör olaylarını yaptıkları açıklama ile protesto etti.
BESOB toplantı salonunda düzenlenen açıklama öncesi saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Esnafın her zaman devlet ve milletin bütünlüğünün yanında olduğunu söyleyen BESOB Başkanı Fehmi Erdem, yaşanan terör olaylarının ülke bütünlüğünü bozamayacağını belirtti.
TERÖRE KARŞI ROTAK TAVIR ÇAĞRISI
Terör olaylarının tüm dünyada mahkum edilerek lanetlenmesi gerektiğini ifade eden Erdem şöyle konuştu:
?Türkiye yıllar boyu teröre binlerce can vermiş, katliamlar yaşamış, büyük acılar çekmiş bir ülkedir. Yaşanan bütün provokasyonlar karşısında Türkiye, terör örgütlerinin, onları besleyen ve destekleyen güç merkezilerinin tuzağına düşmemiş, sürüklemek istedikleri yere savrulmamıştır. Her şeye rağmen bir arada yaşamayı başarmıştır. Bu başarının temel dayanağı Anadolu insanının sosyal doygunluğu ve kültürel beşiğidir. Anadolu´da yaşayan insan sevgisi ve kardeşlik anlayışıdır. Kökleri 13. yüzyıla kadar dayanan bu topraklarda yeşermiş Ahi Evran Veli´nin, Mevlana´nın, Hacı Bektaşı Veli´nin, Yunus Emre´nin yaşayan öğretisidir. Değerli başkanların gün, insan sevgisi barış ve kardeşlik günüdür. Tarihimizden gelen, kültürümüzden gelen anlayış ile teröre karşı ortak tavır alma günüdür?.
?GEREKTİĞİNDE HEPİMİZ ŞEHİDİZ?
Esnafın sadece ticari faaliyette bulunan insan olmadığını söyleyen Erdem ?Bizim medeniyetimizde, bizim millet ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir. Gerektiğinde cephede vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakemdir? diye konuştu.
Balıkesirli şehitler Deniz Göçkün ve Aydın Nazillioğlu başta olmak üzere tüm şehitlere Allah´tan rahmet dileyen Erdem ?Balıkesir Kuva-yi Milliye´nin öncü şehri olarak her zaman vatanı savunmak için en ön safta yer almıştır. Son şehitlerimiz Deniz Göçkün ve Aydın Nazillioğlu da isimlerini Balıkesir´in ve ülkenin kalbinde yazdırmışlardır? dedi.
?HALKIMIZ OYUNA GELMEYECEKTİR?
Türk halkının oyuna gelmeyeceğini belirten Erdem konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bu topraklarda 1000 yıldır kardeşlik duyguları ile yaşarken, birlik ve beraberliğimize kast eden bu tür kanlı saldırılar amacına ulaşamayacaktır. Çünkü bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin asıl amacı; askerimizi, polisimizi şehit ederek, şiddeti Büyükşehirlerde yayarak ve kamu malına zarar vererek kaos ortamı yaratarak kardeşi kardeşe kırdırmaktır. Halkımız bu oyuna gelmeyecek ve dış mihrakları sevindirmeyecektir. Bizler doğulusu batılısı değil, bu ülkenin evlatlarıyız. Şimdi bu vatan için şehit düşen evlatlarımız için ağlıyoruz. Bu ülke için, bu bayrak için, canını hiçe sayarak Şehit düşen kahraman evlatlarımızın ruhları şad olsun, Ailelerin ve Milletimizin Başı Sağ olsun. Açıklama ardından oda başkanları şehit düşen asker ve polisler için pilav hayrı yapıldı.?
Balıkesir YENİ?HABER



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı