Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Esnaf Odası Başkanı Canbaz: SGK esnafın borçlarını silecek”

Esnaf Odası Başkanı Canbaz:   SGK esnafın borçlarını silecek”

Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) 1 yıldan fazla borcu olan esnafın borçlarının silineceğini açıkladı.

Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) 1 yıldan fazla borcu olan esnafın borçlarının silineceğini açıkladı.
Canbaz, 6645 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 23 Nisan Perşembe günü Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğü girdiğini hatırlattı.
Canbaz Buna göre SGK' ya 1 yıldan fazla borcu olan esnaf ve sanatkârlarımızın borçları silinecek, fakat hak kaybı olmayacaktır. Daha sonra talep ettiklerinde, asgari ücretin % 34,5'i oranında borç tutarı hesaplanarak satın alabileceklerdir. Söz konusu kanuna göre kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan, kuruma kayıt ve tescilleri yapıldığı halde, 30 Nisan itibariyle 12 ay ve daha fazla süreye ilişkin prim borcu bulunanların, bu sürelere ilişkin prim borçlarını, 31 Temmuz tarihine kadar ödememeleri veya ilgili kanunları uyarınca yapılandırmamaları halinde, prim ödemesi bulunan sigortalıların daha önce ödedikleri primlerin tam olarak karşıladığı ayın sonu itibariyle, prim ödemesi bulunmayan sigortalıların ise tescil tarihi itibarıyla sigortalılığı durdurulacak. Durdurulan süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilmeyecek ve bu sürelere ilişkin kurum alacakları takip edilmeyerek bunlara kurum alacakları arasında yer almayacak.” bilgisi verdi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli