Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Esnafın işgal ettiği kaldırımlar ölçülüyor

Esnafın işgal ettiği kaldırımlar ölçülüyor

Erdek Belediyesi Gelirler Müdürlüğü tarafından ilçe esnafının işyeri önünde işgal ettiği alanların ölçümüne başlandı.

Erdek Belediyesi Gelirler Müdürlüğü tarafından ilçe esnafının işyeri önünde işgal ettiği alanların ölçümüne başlandı.
Erdek Belediyesi Gelirler Müdürlüğü’ne bağlı bir tahakkuk memuru ile Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin birlikte yürüttükleri işgaliye ölçümü, ilçenin muhtelif cadde ve sokaklarında tüm hızıyla devam ediyor.
Erdek Cumhuriyet alanında faaliyet gösteren işyerlerinin işgal ettiği kaldırımlardan başlayan işgaliye ölçüm çalışmaları, ilçenin diğer bölgelerinde cadde ve sokaklarda faaliyet gösteren işyerleri sahiplerinin kaldırımlara koyduğu eşyaların kapladığı alanların ölçümü ile devam ederken, işgaliye harcı tahakkukların aylık hesaplandığı, ödemelerinde aylık yapılması gerektiği hatırlatıldı.
Belediye Gelirler Müdürlüğü’ne bağlı işgal harcı tahakkuku çıkaran yetkililer, yaptıkları açıklamada, esnafın işyeri önündeki işgal ettiği kaldırımları işgal ettiği sürece kendilerine işgal harcı borcunun tahakkuk edeceğini, işgal etmekten vazgeçmeleri halinde belediyeye bir dilekçe ile başvuruda bulunmalarını istedi.
Bu sene ki, işgal harcı miktarının M2’sinin 0.50 kuruş olduğunu söyleyen yetkililer, işgal harcının 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nu 52. Maddesine göre alındığını bildirdi.
Haber : Taygun Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı