Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Esnaf temsilcilerinden MHPye ziyaret

Esnaf temsilcilerinden MHPye ziyaret

İlk olarak geçtiğimiz günlerde AK Parti Erdek İlçe Başkanlığını ziyaret ederek parti başkanı ve yöneticileri ile bir araya gelen İlçemiz esnaf temsilcilerinin ikinci durağı MHP oldu.

İlk olarak geçtiğimiz günlerde AK Parti Erdek İlçe Başkanlığını ziyaret ederek parti başkanı ve yöneticileri ile bir araya gelen İlçemiz esnaf temsilcilerinin ikinci durağı MHP oldu.
AK Parti İlçe Teşkilatının yeni başkanı Hikmet Onay ve ekibine başarı dileklerini iletmek üzere siyasi partilere nezaket ziyaretlerini AK Parti ile başlayan ilçemiz esnaf temsilcilerinin başkanları MHP Erdek İlçe Bakanlığını ziyaret etti.
Erdek Ticaret Odası Başkanı M. Ali Yağcı, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal ile Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş birlikte yaptıkları ziyarette MHP İlçe Başkanlığı binasında MHP İlçe Başkanı Ayhan Güder ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
İlçemiz esnaf temsilcilerinin MHP`ye yaptığı ziyaret yaklaşık 1 saat kadar sürerken birçok konu hakkında değerlendirilme yapılarak fikir alış verişinde bulunuldu.
Esnafın temsilcileri, bu tür ziyarete başlama nedeni olarak, ilçede siyasetin yumuşatılması ve Erdek`e daha güzel bir gelecek kazandırılma amaçlı yapıldığını vurguladılar.
Ziyarette, Erdek`in turizmden yeteri kadar pay alamadığı, bunun için neler yapılabileceği, Balıkesir`in Büyükşehir olmasıyla Erdek`i ne tür bir gelecek beklediği konularında görüşler paylaşıldı.
Erdek turizmi hakkında görüşlerini açıklayan aynı zamanda kendisi de bir turizmci olan Erdek Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Yağcı, Erdek de turizm kalitesinin düşük olduğunu itiraf etti. 
İlçede devam eden bu sorunun ortadan kalkması için herkesin elini taşın altına koymasını öneren Yağcı, oda başkanları olarak Erdek`in sorunları hakkında çözüm üretebilmek adına bu tür toplantıların genişletilmiş olarak devam etmesinin faydalı olacağının altını çizdi.
Ziyarette hazır bulunan oda başkanlarının ortak yaptıkları açıklamada, bütün siyasi partilerin ülkesine hizmet için kurulduğunu ve bu doğrultuda büyük çaba sarf ettiklerini ifade ederek, "Partilerimiz farklı olabilir, fakat yapılan icraatlar ülke ve ilçemiz insanını refaha kavuşturmak içindir. Siyasi partilerinde kuruluş amacı budur. Vatandaşına en iyi hizmeti sunmaktır. Erdek olarak birlik beraberlik içerisinde aşamayacağımız engel yoktur. Bizler şuurlu bir şekilde hizmet sunuyoruz. İlçemizde faaliyet gösteren siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları ve temsilcileri ile kanaat önderleri çok güzel bir birliktelik örneği sunmak zorundadır" şeklinde konuştu.
MHP İlçe Başkanı Güder ise "Balıkesir Belediye Başkanlığının MHP`de olduğunu hatırlattı.
Erdek`in yararı için her konu hakkında görüşe açık olduklarını söyleyen Güder, "Bizler parti olarak basına pek demeçler vermesek de Erdek`in yararı için elimizden gelenin fazlasını yaparız. Bu tür toplantıların daha sık bir şekilde olması yönündeyim. Belediye Başkanımız Hüseyin Aysan dan da aynı hassasiyeti bekliyorum." dedi.
Yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Güder, "Bu tür ziyaretlerin ilçemizin çok ihtiyacı olan birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağına inancının tam olduğunu kaydetti.
Ziyaretin sonunda söz alan Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Canbaz, Kastri İmar sorunun çözülmesi halinde Erdek için çok yararlı olacağını söyleyerek bunun için çalışmaların devam ettiğini belirti.
Oda Temsilcilerin önümüzdeki günlerde Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`ı da ziyaret edecekleri öğrenildi.
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli