Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Esnaf Odası Başkanı Canbazdan yazar kasa uyarısı

Esnaf Odası Başkanı Canbazdan yazar kasa uyarısı

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, esnaf ve sanatkarların kullandığı yazar kasaların 1 Temmuzdan itibaren değişeceği uyarısında bulundu.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, esnaf ve sanatkarların kullandığı yazar kasaların 1 Temmuz`dan itibaren değişeceği uyarısında bulundu.         
Esnaf Odası Başkanı Canbaz, "Yeni kasalar, Maliye`ye anlık bildirim yapacak. Fiyatı bin 500 lira civarında olacak" dedi.
3 milyon esnaf ve sanatkarın kullandığı yazar kasa ve POS cihazlarının tarih olacağını, bunun yerini, yeni nesil ödeme kayıt sisteminin alacağını belirten Başkan Canbaz, "Uygulamaya geçmek isteyen esnaf, yaklaşık bin 500 lirayı gözden çıkaracak" bilgisini verdi.
İnternete bağlı yeni nesil akıllı kasaların, Maliye Bakanlığı`na anlık bildirim yapacağını, kayıt dışı ile mücadelede kapsamında hayata geçirilen büyük dönüşüm ile Gelir İdaresi Başkanlığı`nın, artık tek bir tuşla denetim yapabileceğini ifade eden M. Fatih Canbaz, "1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, mali hafızası dolan cihazların hurdaya ayrılacak. Cihazı hurdaya ayrılan mükelleflerin eski mevzuata göre onaylanan cihazları veya yeni nesil ödeme kaydedici cihazları satın almaları mümkün. Ancak, eski mevzuata göre onaylanan cihazları alırlarsa bunları 31 Aralık 2015`ten sonra kullanmayacaklar" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli