Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Esnaf, iş sağlığı ve güvenliği seminerine davetli

Esnaf, iş sağlığı ve güvenliği  seminerine davetli

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, esnafa yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği konulu bilgilendirme toplantısı düzenlediğini açıkladı.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, esnafa yönelik `İş Sağlığı ve Güvenliği` konulu bilgilendirme toplantısı düzenlediğini açıkladı.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından, 30 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe giren yılı 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu`nun getirdiği sorumluklar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 
Toplantının Erdek Öğret-menevi Toplantı Salonunda bugün saat 19:00`da başlayacağını söyleyen Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, gerçekleşecek toplantıda kanunun, esnafa getirdiği sorumluluklar hakkında bilgi verileceğini belirtti.        
Yürürlüğe giren bu Kanunla, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemesinin amaçladığını kaydeden Başkan Canbaz, "Bu Kanun, kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dahil olmak üzere tüm çalışanlarına faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanır. Getirilen sorumlulukların herhangi birinin yerine getirilmemesi halinde çeşitli miktarları para cezası öngörülüyor. Sorumlulukların tamamının yerine getirilmemesi halinde faaliyetlerin durdurulmasına karar verilebiliyor. Durdurma kararına uymayanlar hakkında da 10 bin TL para cezası uygulanıyor." dedi.
Verilecek semineri esnaf odası olarak başlatılan alt yapı çalışması olarak görülmesi gerektiğini işaret eden Canbaz, Bize uyum sağlayacak, günün her saatinde kapısını çalabileceğimiz bir şirketle Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince anlaşma sağlandı. Onun için bu toplantıyı düzenliyoruz diyerek sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli