Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Esnaf, Canbazla yola devam dedi

Esnaf, Canbazla yola devam dedi

Tek liste ile gidilen seçimde Mahmut Fatih Canbaz ve ekibi yeniden seçildi

Tek liste ile gidilen seçimde Mahmut Fatih Canbaz ve ekibi yeniden seçildi 
8 Mart Cumartesi günü yapılan kongrede, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Fatih Canbaz güven tazeledi.
Erdek Esnaf Odasının genel kuruluna, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Aşanel, Balıkesir Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı İsa Erol, Balıkesir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Turgay Kapan, Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, Bandırma Tuhafiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, Bandırma Sebze, Meyve ve Balıkçılar Odası Başkanı Ayhan Güler, Erdek Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal katıldı.  
Olağan Seçimli Genel Kuralda Divan Başkanlığını Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Aşanel, Divan Başkan Yardımcılığına Birlik Başkan Yardımcısı Kazım Avcı, Katip Üyeliklere Birlik Başkan Yardımcısı Necdet Erkan, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş ile Erdek Ziraat Odası Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Kaba getirildi.
Tek listenin katıldığı seçim öncesi kürsüye gelen Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, göreve 20 Mart 2010 tarihinde seçildiklerini hatırlattı.
Göreve getirildikleri günden bugüne kadar üyelerin kendilerine iletilen sorunlara çare bulmak için yönetim ve denetim Kurulu olarak ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ifade eden M. Fatih Canbaz, bu süre içinde odanın hizmet aracının yenilendiğini, hizmet aracının her ayın ilk haftası ilçeye bağlı bütün köylere servis yaparak burada bulunan basit usul vergiye tabi üyelerin evraklarını gün geçirmeden toplandığını, 400`e yakın Basit Usule tabi Esnaf ve Sanatkârın defterlerinin muntazam şekilde tutulduğunu belirtti.
Erdek Esnaf Odasını, Balıkesir bölgesinde güzide odalardan biri olarak niteleyen Canbaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Odamız Yönetim, Denetim Kurulu ve personel olarak bütünlük içersinde sizlere hizmet vermeye çalışıyor. Odamızda sizlere daha çabuk ve iyi hizmet verebilmek için, odamızın teknik donanımını baştan aşağı yeniledik ve devamlı da yenilenmektedir. Üyelerimizin işyerleri ve sorunları ile ilgili olarak meslek guruplarını ayrı ayrı olmak üzere bütün meslek gurupları ile toplantılar yaptık sorunları olan üyelerimizin sorunlarını çözdük. Değerli üyelerimiz işyerlerine yapılacak Risk Analizi ile ilgili olarak Serhat Ay`a ait şirketle anlaşarak başkalarınca 200-300 lira gibi yüksek rakamlarla risk analizi yapan kişilerin önüne geçerek 45 lira gibi küçük bir rakamla ilçemiz ve köylerinde bulunan bütün işyerlerinin risk analizlerini yaptırdık. Gıda ile uğraşan bütün esnafımızın zorunlu olan Hijyen Eğitimi kursları ile ilgili Halk Eğitim Merkezimizle görüştük ve Halk Eğitim Merkezimizin de gayretleri ile Hijyen Eğitim Kurslarımız halen devam etmektedir. Tenkit ve tasvip siz sayın üyelerimizindir. Genel Kurulumuzun tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyorum."
Başkan Canbaz`ın konuşmasından sonra kongrede, sırasıyla bilanço gelir ve gider tabloları okunarak ibraz edilirken, ardından ise faaliyet raporu ve çalışma programı okunarak kabul edildi.
Bilançonun ibrazı, faaliyet raporu ve çalışma programının okunmasının ardından Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan kongreye gelerek kısa bir konuşma yaptı.
Başkan Aysan yaptığı konuşmada kongrenin Erdek esnafına hayırlı olması temennisinde bulundu.
Daha sonra, odanın kuruluşundan bugüne kadar, mesleğine ara vermeksizin devam eden esnaf ve sanatkarlardan Hüseyin Koca, Mehmet Önder, Bekir Çakıcı, Ahmet Selçuk, Fehim Akgül, Süleyman Ocak, Tahir Türegün, Emin Özbek ve Muzaffer Çiçek`e teşekkür ödülü verildi.
Ardından, Erdek Esnaf Odası olarak hizmet veren binanın 1993 yılında alınmasında ve restorasyon çalışmalarında emeği geçen, dönemin yönetim ve denetim kurulu üyelerine bugünün anısına teşekkür plaketleri sunuldu.
Plaketle ödüllendirilen esnaf ve sanatkarlarımız: Nevzat Aydoğmuş, Vedat Özgen, Burhan Kıroğlu, Erbay Kılkış, Mehmet Şensoy, Recep Özütürk, Metin Tırık, Sait Yengin, Bülent Akgül, Adnan Gürsoy, M. Engin Çağlar, Ali Haydar Cömert ile ayrıca Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreterlik görevini başarıyla 25 yıldır yürüten Ahmet Vişne.
Nevzat Aydoğmuş, Burhan Kıroğlu ve Adnan Gürsoy bugün hayatta olmadıklarından ödülleri yakınlarına verildi.
Plaket töreninde en dikkat çeken olay ise ilçemizde en genç esnaf olan Erdi Akgül`ün babası Bülent Akgül`e plaketi vermesiydi. 
Plaket töreninin ardından ise salonda bulunan esnaf seçmenler oylarını kullanarak yeniden M. Fatih Canbaz`ı Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı`na seçti.
Kongreden sonra, tüm konuklara Erdek Öğretmenevi Restaurantında yemek ikramında bulunuldu.
M. Fatih Canbaz`ın Başkanlığındaki yönetim kurulu ile denetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu: Ahmet Demir, Atilla Cebeci, Muhittin Omaç, Ahmet Sürgit, Namık Kemal Bulut, Mesut Kaya.
Denetim Kurulu: Fevzi Dayan, Hasan ege, Sinan Ulaş Akaracı.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli