Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Esnaf Bayramı Kutlanacak

Esnaf Bayramı Kutlanacak

13. -19. yüzyıllar arasında Anadoluda yaşan halkın sanat ve meslek alanında yetişmesini sağlayan,

"13. -19. yüzyıllar arasında Anadolu`da yaşan halkın sanat ve meslek alanında yetişmesini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir Ahilik" diyen Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı Mesut Aşanel "Şanlı tarihimizdeki Ahilik Kültürü asla vazgeçemeyeceğimizi ve gelecek kuşaklara aktaracağımız bilinmelidir" dedi.
23 Eylül 2013 tarihinde saat 11.00`de Anatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayacak etkinliklerde Birlik Başkanı Mesut Aşanel yönetim kurulu ve oda başkanları ile saat 14.00`de Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ı ve saat 14.30`da da Balıkesir Belediyesi Başkanı İsmail Ok`u makamlarında ziyaret edecekler. Saat 16.00`da ise Hasanbaba Çarşısı Kat:6`daki Birlik binasında tebrikleri kabul edecekler. 24 eylül 2013 tarihinde ise Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi`nde lokma hayrı yapılacak. 
Birlik Başkanı Mesut aşanel Ahilik Haftası ile ilgili olarak şunları söyledi:
"İyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin yardım severliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzen olan Ahilik,
--- Ahlak
--- Eğitim - Bilim
--- Teşkilatlanma
--- Kalite - standart
--- Üretici - Tüketici ilişkisi
--- Denetim vb. konularda yaşadığı dönemin toplumsal yapısını düzenlemiş ve yeterli olmuş bir sistemdir.
Ahilik Türklere özgü milli bir kuruluş olarak ortaya çıkmış, Türklerin Anadolu` da kök salması ve tutunmasında önemli bir rol oynamıştır.
Türk Esnaf ve Sanatkarları bugünde toplumsal barışın, Milli Birlik ve Beraberliğin sağlanmasında sorumluluğunu devam ettirmektedir.
Milletler, tarihlerindeki köklü, sağlam kültürler ile geleceğe umutla bakarlar. Şanlı tarihimizdeki Ahilik Kültürü asla vazgeçemeyeceğimizi ve gelecek kuşaklara aktaracağımız bilinmelidir.
Bugün el emeği, göz nuru, alın teri ile hayatta kalma mücadelesi veren Esnaf ve Sanatkarlarımızın Ahilik Haftasını (Esnaf Bayramını) kutluyor, bol kazançlı, bereketli, sağlık ve mutluluk dolu birlik ve beraberlik içerisinde geçirmelerini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli