Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Esnaf, bayram tatilinden umduğunu bulamadı

Esnaf, bayram tatilinden umduğunu bulamadı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Kurban Bayramının 2. gününden itibaren Güney Marmara Bölgesinde havaların soğuyacağının duyurulmasının ilçeye tatilci akınını engellediği gözlendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce Kurban Bayramının 2. gününden itibaren Güney Marmara Bölgesinde havaların soğuyacağının duyurulmasının ilçeye tatilci akınını engellediği gözlendi.
Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması bile esnaf için iyi bir sonuç vermedi.
İlçemiz esnafı, "9 günlük bayram tatilinin 2. gününde itibaren, hava koşullarının mevsim normallerinin üzerinde soğuyacak olmasını öğrenen tatilcilerin Erdek`i tercih etmemelerinden dolayı kendilerinin olumsuz etkilendiğini dile getirdi.
 "Şehirler boşaldı ama Erdek`e gelen yok"
Kurban Bayramı öncesi maaşların erken ödenmesi sebebiyle esnafın umutlu olduğunu ancak bayram tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesinin ardından yaklaşık olarak 20 milyon kişinin tatile çıktığının basına yansıdığını belirten ilçemiz esnafı, "Maaşların erken ödenmesi sebebiyle esnafımız önce sevindi. Bu 9 günlük tatilde, Güney Marmara Bölgesinde havaların aniden soğumasından dolayı Erdek`e gelen tatilci sayısının azlığından esnafın beklentileri de boşa çıkmış oldu." dedi.
Bu sene ki yaz sezonunun 8 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında ancak 23 gün sürdüğüne dikkat çeken Erdek esnafı, "Ümidimizi Kurban Bayramı`na bağlamıştık. Ancak, 9 gün gibi uzun bir tatil süresi içinde havaların aniden soğuması nedeniyle, ilçeye gelen tatilci olmadığından bizlerde umduğunu bulamadık." diye konuştu.
"Bu sene zeytinde yok"
Ortalama 10 milyon kilo sofralık zeytin üretilen Erdek ve çevresinde bu sene zeytin sineği vuruğundan dolayı 3 milyon kilo zeytin toplanabilirse, bu rakamın süper olacağının altını çizen ilçemiz esnafı, bayram tatili sonundan itibaren ilçeyi çok kötü bir mali tablo bekliyor uyarısında bulundu.  


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli