Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Esnaf Odası Başkanı Canbaz´dan KOSGEB kredileri açıklaması

Esnaf Odası Başkanı Canbaz´dan KOSGEB kredileri açıklaması

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, KOSGEB kredileri ile ilgili açıklama yaptı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı´nın (KOSGEB), 50 bin liralık kredi başvuruları, 20 Şubat 2017 tarihinden itibaren başlıyor.

Canbaz, ?Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilen 50 bin lira üst limitli, sıfır faizli işletme kredisi için başvurular, 10 - 20 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak? dedi.
Canbaz, KOSGEB´in faizsiz kredisine yönelik yaptığı açıklamada, kredi alamayan 230 bin kişinin 2017 yılında yeniden başvuru yapmalarına gerek bulunmadığını belirtti.
Başkan Canbaz, "2016 yılı Aralık ayında, KOSGEB tarafından verilen 50 bin lira üst limitli, sıfır faizli işletme kredisi için 244 bin 988 kişi başvuruda bulundu. Fakat sadece 15 bin kişi bu krediden yararlanabildi. Kredi alamayan 230 bin kişinin 2017 yılında yeniden başvuru yapmalarına gerek yok. Ayrıca işlerinin yoğunluğu ve gerekli belgeleri hazırlayamadığı için kredi için başvuruda bulunamayanlara da yeni bir hak verilecek? dedi.

2016 yılında yapılan başvurular geçerli
KOSGEB tarafından, KOSGEB veri tabanına kayıtlı, güncel KOBİ beyannamesi onaylı ve KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan KOBİ´lere, yine aynı şekilde 50 bin lira üst limitli, 12 ay ödemesiz, geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler durumunda ödemeli, toplam 36 ay vadeli KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi desteği verilecek. 2016 yılı Aralık ayında verilen KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi desteğinden yararlanamayan ve gerekli koşulları taşıyan yaklaşık 230 bin KOBİ´nin tekrar başvuru yapmalarına gerek kalmaksızın önceki başvuruları geçerli sayılacak."
Başvurular 20 Şubat 2017´ye kadar yapılacak
Daha önce başvuru yapamayan, özellikle mikro işletmeler yeni başvuru yapabilecekler. Başvuru yapan tüm işletmeler öncelikle güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Güvenlik soruşturmasında sorun çıkmayan işletmelerin çalışan sayısı ve net satış hasılatı daha az olandan başlanıp, sıralanarak, kredilendirilecek. Başvurular 20 Şubat 2017 tarihine kadar ´sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr´ internet adresi üzerinden yapılacak. Yeni başvuru yapacak olan KOBİ´lerin KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları ve onaylı KOBİ beyannamelerinin olması gerekli bulunmuyor. Ayrıca, teminat sıkıntısı çeken işletmelere Kredi Garanti Fonu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliklerinin de taraf olacağı ve böylelikle bankalar teminat ve kefalet konusunda daha olumlu değerlendirme yapacak. 27 Şubat 2017 tarihinden başlayarak da kredi faiz desteğine hak kazanan işletmelere SMS ve bilgilendirme e-postası gönderilecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli