Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Esnaf Odası Başkanı Canbaz, borç yapılandırması için uyardı

Esnaf Odası Başkanı Canbaz, borç yapılandırması için uyardı

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, oda üyelerine 7143 Sayılı Kanun uyarısında bulundu.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Fatih Canbaz, 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu ile sağlanan fırsatların esnaflar açısından kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu ifade etti.
Bu yapılandırmaya oda aidat borçlarının da eklenmesinin sevindirici olduğunu belirten Canbaz, ?Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Yapılandırması ile SGK, MTV, Oda Aidat borçları gibi birçok kalemin eklenmesi tarihi bir fırsattır. Esnaf ve sanatkarlarımızın Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Belediyelere olan borçlarının bir çoğunda yapılandırmaya gidilmiştir. Kanuna göre süresinde ödenmeyen oda aidatlarının gecikme zamlarından vazgeçilmiştir. Bu kanun ile gecikmeden kaynaklı zamların alınmayacak olması esnaflarımız açısından olumlu olmuştur.? diye konuştu.
Kanun kapsamında tüm borç yapılandırmaları ile birlikte oda aidat borcu yapılandırmalarının da 31 Temmuz 2018 tarihinde son bulacağını hatırlatan Canbaz, ?Bu süre içerisinde esnaf ve sanatkarlarımızın gerek bağlı bulundukları odalara, gerekse de diğer kamu alacaklılarına başvurmaları gerekmektedir.? diyerek sözlerine ekledi. Haber : Tuncay Ertan



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli