Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ahmet Esmer´in sergisi ilgi görüyor ?Yeşilçam fotoğrafları? sergisi

Ahmet Esmer´in sergisi ilgi görüyor ?Yeşilçam fotoğrafları? sergisi

Balıkesirli fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer´in ?Yeşilçam fotoğrafları sergisi? ilgi görüyor. 81 yaşındaki sanatçının son olarak Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü´nde, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi salonunda açtığı sergi de beğeni topladı. Sergiyi, b

Balıkesirli fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer´in ?Yeşilçam fotoğrafları sergisi? ilgi görüyor. 81 yaşındaki sanatçının son olarak Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü´nde, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi salonunda açtığı sergi de beğeni topladı. Sergiyi, bir söyleşi için fakülteye gelen işadamı Ali Sabancı da gezdi.
60 yıldır fotoğraf sanatıyla uğraşan Ahmet Esmer´in siyah-beyaz foto sergisinde, Hulusi Kentmen, Perran Kutman, Necdet Tosun, Tuncel Kurtiz, Kemal Sunal, Vahi Öz, Tamer Yiğit, Salih Tozan gibi birçok sinema ve tiyatro oyuncusunun, ünlü olmadan önce çekilen fotoğrafları yer alıyor.
Bulgaristan´ın Kırcaali kasabasında doğan Ahmet Esmer, 65 yıl önce ailesiyle Balıkesir´e göç etti. Kısa bir süre lokantalarda çalıştı. Ardından, bir fotoğrafçının yanında çalışmaya başladı. Park ve bahçelerde, düğünlerde çektiği fotoğraflarla kendini geliştirdi. Bir sergide, ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler ile tanışmasının ardından fotoğrafa sanat olarak bakmaya başladı.
60 yıldır fotoğraf sanatının içinde bulunan Esmer, renkliden çok siyah-beyaz fotoğraftan keyif aldığını vurgularken, ?Siyah-beyaz fotoğraf, çok daha doğal ve gerçeği yansıtıyor. Renkli ve dijital fotoğrafların üzerinde çok oynanıyor. Gerçeği yansıtıp yansıtmadığını bile anlayamıyorsunuz? diyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu