Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Esnaf, kermeslere çeki düzen getirilmesini istedi

Esnaf, kermeslere çeki düzen getirilmesini istedi

Erdek´te faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri tarafından açılan kermeslerin esnaf camiasını olumsuz yönde etkilediği bildirildi.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Canbaz, son yıllarda sayıları giderek artan kermes adı altında açılan tezgahların haksız rekabet getirdiğini belirterek, bu işe artık bir çözüm getirilmesini isteyip, birbiri ardına düzenlenen kermeslerin yetkililer tarafından değerlendirilmesini belirtti.
Canbaz, ?Esnaf ve sanatkârımız kirasını ödemek, vergisini, sosyal güvenlik primini yatırmak için gecesine gündüzüne katarken, kermes adı altında vergisiz, stopajsız ve masrafsız boş dükkânlarda, havalarda ısınınca boş alanlarda alışveriş çadırı kurarak haksız rekabet devam etmektedir. Esnafın üretim yapabilmek için hijyen standartlarına uygunluğu yetkililer tarafından devamlı kontrol edilirken kermeslerde böyle bir denetimin yapılmaması ayrıca halk sağlığı açısından da sakınca yaratmaktadır. Esnaf Odaları olarak, kermeslere artık bir çeki düzen getirilmesini istiyoruz? dedi.
Haber Merkezi



cemal koç
5.05.2016 22:32:02
ayaklı meyhane, beyan veren zat devamlı sarhoş nasıl kendine gelmişte konuşmuş hayret, ciddiye almaya gerek yok...

  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli