Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Karakuş:

Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Karakuş:

?Esnafın sıkıntısı devam ediyor?

Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Karakuş, başkanı olduğu Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi hakkında bilgi verirken 2016 yılının plasmanının 13 milyon lira olduğunu açıkladı. 728 ortağa sahip bulunan kooperatiflerinin kredi takip oranının % 21.70 olduğunu belirten Karakuş, Erdek esnafının durumu hakkında şunları söyledi:
?Erdek´te esnafımız zor durumda. Odamızın takip oranından da bu açıkça görülebilir. 2016 yılında plasmanımız 13 milyon olarak belirledik. Bunun 11 milyonunu kullandık. Odamızın 2016 yılı içinde takip oranı da % 21.70 olarak belirlendi. Erdek´te bir çok esnaf kepenk indiriyor. Biz kooperatif olarak esnafımızın her zaman yanındayız. Yönetime geldiğimizde batık bir kurumu devir almıştık. Kredi veremeyen bir kurumu, 2016 yılında kredi üst limiti olan 150 bin lira kredi verebilecek duruma getirdik.?
Pansiyoncular Tedirgin
Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı olan Mustafa Karakuş, ilçemizde yazın önemli bir gelir kaynağı oluşturan pansiyonculuk hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Yeni yapılan düzenlemeyle günübirlik kiralanan evlerin kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi konusunda vatandaşı bilinçlendirmeye çalıştıklarını vurgulayan başkan Karakuş, "Bu konu yazın evlerini kiraya veren pansiyoncularımızı tedirgin ediyor. Bizler, Kent Konseyi olarak vatandaşı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Her gün birçok insan önümü keserek konu hakkında bilgi istiyor. Bu yapılan düzenlemenin asıl amacı güvenlik zaafının ortadan kaldırılması. Yani devletimizin bu terör olaylarına karışan ya da suç işleyen kaçakların yakalanması için attığı bir adım. Evlerini kiraya veren, pansiyonculuk yapan hemşerilerimiz artık bundan sonra kolluk güçlerine evlerinde kalan kişilerin bilgilerini vermek zorunda. Tabii, bunun için de emniyetten bir şifre alarak sisteme giriş yapacaklar. Bilgilendirme yapmayanlar için çok ağır cezalar söz konusu. Biz kimsenin canı yanmadan çıkarılan bu yeni yasaya vatandaşlarımızın uyum sağlamasını istiyoruz. İlçemizde, özellikle köy kırsal mahallelerimizde kolluk güçlerimiz bu işin üstüne düşüyor. Jandarma ekiplerimiz köylülerimizi bilinçlendiriyor. Tabii, köylülerimizin de birtakım istekleri söz konusu. Köylerde bilgisayar ve internet kullanımı çok yaygın değil. Bu nedenle her köye iki kişi görevlendirilerek bu kayıtların görevliler tarafından tutulması isteniyor. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili vatandaşımızı daha fazla bilgilendireceğiz. Bizler de bir takım çalışmalar yapıyoruz. Konu hakkında pansiyoncularımızı en çok korkutan ve tedirgin eden şey, vergilendirilmek. Bugüne kadar bunu anlayabildik." diye konuştu.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı