Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Eski Bandırma imamının marifeti!

Eski Bandırma imamının marifeti!

Diyanet imamı Hasan Tüfek, Almanya'da başkasının yerine oy kullanırken yakalandı

Diyanet imamı Hasan Tüfek, Almanya'da başkasının yerine oy kullanırken yakalandı
Önceki yıllarda Bandırma Sanayi Camii imamı olarak görev yapan Hasan Tüfek, daha sonra diyanet tarafından görevlendirildiği Almanya'da, 7 haziran seçimi için sandık görevlisiyken başkasının yerine oy kullanırken yakalandı. Görev yaptığı yıllarda, Bandırma'daki bir yerel gazetede de yazıları yayınlanan Hasan Tüfek ile ilgili olarak Sözcü Gazetesi'nin, 17.05.2015 tarihli sayısında yayınlanan haberi aşağıda sunuyoruz:
Seçim hileleri ilk Almanya'da başladı. Sandık kurulu başkanı Diyanet imamı Hasan Tüfek, başkasının yerine oy kullanırken yakalandı. Frankfurt'ta oyunu kullandıktan sonra, cebine gelen başka bir TC kimlik numarası ile yine oy kullanmaya kalkışan sandık kurulu başkanı Diyanet imamı Hasan Tüfek, suçüstü yakalandı. Tüfek'in, oy verirken iki defasında da sandık başında fotoğraf çektirmesi yakalanmasına neden oldu. Frankfurt'ta, 6 numaralı sandığın başında olan Hasan Tüfek isimli Diyanet cami imamı, bir hafta önce kendi oyunu kullandı. Hatta oy kullanırken, HDP'li sandık görevlisine fotoğraf da çektirdi. Ardından, önceki gün imamın, cep telefonuna başka bir TC kimlik numarası geldi. Doğan Sönmez isimli birinin TC kimlik numarasına göre yeniden bilgisayarda işlem yapan imam, listeye bu ismi yazdı, mührü ve zarfı aldı, AKP'ye bastı ve sandık başına gitti. Oyunu atarken yeniden fotoğraf çektirmek istedi.
SENİN KARININ ADI DOĞAN MI?
Tam bu sırada, bir hafta önce imamın fotoğrafını çeken sandık görevlisi onu görünce müdahale etti. Diğer partililerin de müdahaleleriyle oy, sandığa atılmadan imamın elinden alındı. İmam, ‘Karımın adına oy atıyordum. O'nun TC kimlik numarası' dese de, ‘Senin karının adı Doğan mı?' denilerek zabıt tutuldu. Başkonsolos ve konsolosluk görevlileri de olaya müdahale etti, imam, sandık başkanlığı görevinden alındı.”



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli