Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Eski Bakan Yıldırım Sındırgı'dan seslendi

Eski Bakan Yıldırım Sındırgı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Başdanışmanı, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, devlet yatırımlarını yerinde incelemek için Sındırgı`yı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Başdanışmanı, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, devlet yatırımlarını yerinde incelemek için Sındırgı`yı ziyaret etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılanan eski Bakan Yıldırım, buradaki programına Sındırgılıların rüyası olan ve kısa bir süre önce yapımına başlanan Çevre Yolu Projesi`nin saha incelemesiyle başladı. Yıldırım ve Başkan Uğur, Sındırgı şehir merkezindeki trafik sıkışıklığını önleyecek ve şehri rahatlatacak çevre yolunun projesini inceledi.
Başkan Uğur: "Tarlada izi olanın harmanda sözü olur"
Projenin başladığı noktadan vatandaşlara seslenen Başkan Uğur, hizmetlerin artarak devam etmesi için vatandaşlara 7 Haziran`da istikrardan ve büyümeden yana tercihlerini ortaya koymalarını istedi.
Başkan Uğur, " Sındırgılılar her zaman AK Parti`ye sahip çıktı. Bizler sizlere hizmetkarız. Eğer 7 Haziran`da bize güç verirseniz, daha güçlü bir şekilde iktidar yaparsanız, hizmetler artarak gelmeye devam edecek. Sındırgı`ya Çevre Yolu yapılıyor, Akhisar bağlantısı yapılacak. Termaliyle, tarihiyle, ormanlarıyla Sındırgı`yı marka ilçe yapacağız. Sındırgı`nın Yağcıbedir Halısı`nı, termalini, tarihini Fransa`daki MIPIM fuarında tanıttık. İnşallah Sındırgı marka olacak. Tarlada izi olanın harmanda sözü olur" dedi.
Yıldırım: "Çevreyolu Sındırgı`yı rahatlatacak"
Sındırgı`da yapımı başlayan çevre yolunun hayırlı uğurlu olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, Çevre Yolunun tamamlanmasıyla birlikte Sındırgı`daki trafik sıkışıklığının ortadan kalkacağını belirtti.
Çevre Yolunun yanı sıra Akhisar bağlantı yolunu da yapacaklarının sözünü veren Yıldırım" Ben bakan olarak görev yaptığım dönemde, milletvekili arkadaşlarımız Sındırgı`nın yol ihtiyacı olduğunu belirtmişlerdi. Proje başlama aşamasına geldi. Bizde bunu yerinde görelim istedik. Balıkesir`e, Sındırgı`ya hayırlı uğurlu olsun. Bu yol Balıkesir`den, Bigadiç`ten gelen araçların özellikle ağır vasıtaların Sındırgı şehir merkezine girmemesini sağlayacak, 10 kilometre şehrin güneyinden geçecek. Şirin ilçemiz daha sakin, daha temiz olacak. Daha çok insan buraya ziyarete gelecek. Daha çok ziyaret demek buranın ekonomisinin gelişmesi demek, ekonominin gelişmesi daha çok işyerinin açılması demek, bütün ürünlerinize daha çok müşteri çıkması demektir"
AK Parti iktidarı döneminde Balıkesir`in ulaşım yatırımlarından önemli bir pay aldığını belirten Yıldırım, "12 yıllık AK Parti iktidarında Balıkesir`e, 80 yılda yapılan yolların toplamından 7 kat fazla yol yapıldı. Bölünmüş yolları 70 kilometreden aldık 540 kilometreye çıkardık. 1993 yılında Edremit`ten Balıkesir`e karayoluyla gitmiştim. Yola çıktığıma pişman oldum. Tam 6 saatte Edremit`ten Balıkesir`e gelmiştim. Edremit`ten Balıkesir 100 kilometreden az. Sonrasında Bakanlığımız döneminde yapılan bölünmüş yolla bu mesafeyi bir saatin altına düşürdük. Bugün burada Sındırgı Çevre Yolu`nu yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu yolun Akhisar bağlantısını da yapacağız. Bizim sözümüz suyun üzerine yazılan yazılara benzemez. Bizim sözümüz senettir. Biz söz verdik mi yerine getiririz. Yine Edremit`te bir küçük havaalanı vardı. Buraya yılda 3 bin kişi geliyordu. Bu havaalanına güzel bir terminal yaptık, Şimdi bu havaalanı dünyaya açıldı. Balıkesir merkezde havaalanına da terminal yapacağız. Burayı da dünyaya açacağız. Balıkesir- Dursunbey- Harmancık yolunu da bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Havaalanlarını milletin yolu yaptık." diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli