Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Eski Milletvekili Namık Havutça’dan Milletvekili Karadeniz’e eleştiri

Eski Milletvekili Namık Havutça’dan Milletvekili Karadeniz’e eleştiri

“Dekan Sarı, balıkçı düşmanı değil, balıkçı dostudur”

25-26 ve 27. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, “Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, çok değerli bir bilim insanıdır. Ona ‘Balıkçı düşmanı’ diye hitap edilmesi talihsiz bir sözdür” dedi.

TBMM “Balıkçılık ve Su Ürünleri Sorunları Araştırma Komisyonu”nun, sektörün paydaşları ile Bandırma’da yaptığı istişare toplantısı haberi ve gazeteci-yazar Önder Balıkçı’nın konuyla ilgili köşe yazılarını “Bandırma Manşet”te okuyarak hem çok şaşırdığını hem de üzüldüğünü belirten Havutça, şu değerlendirmede bulundu:

“CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in, bu toplantıda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı’ya, ‘balıkçı düşmanı’ demesi talihsizliktir. Sayın Sarı, namuslu, dürüst ve saygın bir bilim insanıdır. Sadece bilimsel çalışmalar ışığında hareket eden, siyaset üstü olup, siyasilerden hiç etkilenmeden düşüncelerini cesaretle dile getirir. Bu gerçeği, 2021 yılında Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj olayında da ortaya koymuştur. Van’da görev yaptığı yıllarda ‘İnci Kefali’ konusunda önemli bilimsel çalışmalara imza atarak, bu balığın yok olmasının önüne geçmiştir. Halen Erdek Körfezi ve Marmara Denizi’ndeki PİNA’ların yaşaması için heyecanla çalışmalar yapmakta, yavru Pinalar bile görse büyük mutluluk duymaktadır. Bandırma’da, bu değerli bilim insanına ‘balıkçı düşmanı’ denilmesi hem haksızlık hem de üzüntü vericidir. Marmara Denizi ve çevre sevdalısı olan Mustafa Sarı hocamız asla ve asla balıkçı düşmanı değil, tam tersine balıkçı dostudur ve kendisine büyük haksızlık yapılmıştır. Bu konunun ben de peşini bırakmayacağım. Milletvekili Barış Karadeniz ile de görüşerek, bu sözünün hangi olaydan kaynaklandığını öğrenmeye çalışacağım.”

Havutça, TBMM “Balıkçılık ve Su Ürünleri Sorunları Araştırma Komisyonu”nun, Bandırma’daki istişare toplantısına 2 saat gecikmeyle katılmasının da yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

ÖNDER BALIKÇI



Cem Odabasioglu
16.01.2024 12:14:51
Milletin geleceğini düşünmesi gereken zat, kendi bugunu için Marmara'nin ölümüne şov yapabiliyor ve örgütünün geneli de susabiliyor! İyi ki sesinizi duyabildim Sn. Havutca. Teşekkür ediyorum.

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı