Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Eski hastane binasının yıkımı Anıtlar Kurulu´na takıldı

Eski hastane binasının yıkımı Anıtlar Kurulu´na takıldı

Gönen İlçesinde 7 esnaf odası başkanı, eski hastane binasında yaşanan sorunu Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar´a taşıyıp, binanın akıbeti hakkında bilgi aldı.

Gönen İlçesinde 7 esnaf odası başkanı, eski hastane binasında yaşanan sorunu Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar´a taşıyıp, binanın akıbeti hakkında bilgi aldı.
Eski hastane binasının ek binaları için Belediye Encümeni´nde yıkım kararı çıktığını söyleyen Başkan Yakar, ?1 yıldır hastane binasının Milli Emlak Genel Müdürlüğü´nden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´na tahsis edilmesi için uğraşıyoruz. Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, burada sokak huzurevi projesini yaşama geçirmek istiyor? bilgisi verdi.
Gönen´deki 7 esnaf odası başkanı, tahliye edildikten sonra ayyaşların mekanına dönüşen eski devlet hastane binasının akıbetini öğrenmek için Belediye Başkanı Hüseyin Yakar´la bir araya geldi.
Yeni Devlet Hastanesi yapımı karşılığında eski hastane binasının Sağlık Bakanlığı tarafından TOKİ´ye verildiğini konuklarına hatırlatan Başkan Yakar, ?Taş binayı Gönen Belediyesi olarak Anıtlar Yüksek Kurulu´na tarihi bina olarak tescillettirdik. TOKİ´de, eski hastane binasını Hazine´ye devretti. Şu anda eski hastane binasının mülkiyeti Milli Emlak Genel Müdürlüğünde? dedi.
10 dönüm alan üzerine kurulu eski hastane binasının Huzurevi olarak değerlendirilmesi için girişimde bulunduklarını belirten Başkan Yakar, ?Milli Emlak Genel Müdürlüğü binayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devretmek için Kültür Bakanlığı´ndan onay istedi, mevzuata takıldı. Bir yıldır devir yapılamıyor? açıklamasında bulunup ek binalar için bu haftaki Belediye Encümen toplantısından yıkım kararı çıkarttıklarını, ek binaların ise yıkılacağını açıkladı.
10 dönüm alan üzerine kurulu eski hastane bölgesine Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü´nün tek katlı huzurevi projesini yaşama geçireceğini ifade eden Başkan Yakar, ilk etapta Gönen´e Sosyal Hizmet Merkezi olabilecek yer tahsisinde bulunacaklarını bildirdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli