Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Eski Foça´da eski bir dost

Eski Foça´da eski bir dost

Bandırma´nın eski Kaymakamı Mehmet Çapraz ile Foça´da karşılaştık

İzmir´in Eski Foça sahilinde gezerken, arkamdan birinin seslendiğini duydum:
?Nasılsın, Önder kardeşim??
Karşımda çok eski bir dost: Mehmet Çapraz.
1996-1998 yılları arasının Bandırma Kaymakamı, daha sonranın Denizli Vali Yardımcısı ve Alanya Kaymakamı!
Son olarak, yıllar önce Alanya Kaymakamlığı görevini yürüttüğü dönemde, toplu katıldığımız bir gezi sırasında Alanya´da karşılaşmış ve büyük ilgisini görmüştük. Yine yıllar sonra bu kez karşılaştığımız Eski Foça´da, kucaklaşıyor ve hemen yakınımızdaki bir çay bahçesine oturarak, sohbet edip, özlem gideriyoruz.
Emekli olup Alanya´ya yerleşen Çapraz, yılın dört ayını, Eski Foça´daki yazlığında geçirdiğini belirtiyor.
Sonra, Bandırma´nın bugünkü durumu hakkında bilgiler soruyor, anlatıyorum. Gazeteci arkadaşım, Zeki Karadeniz´i soruyor, birlikte çalıştığımızı söylüyorum.
Mehmet Çapraz için Bandırma´nın çok ayrı bir yeri var. Bandırma´yı çok sevdiğinin altını özellikle çizdikten sonra şunları söylüyor:
?Bandırma gibi büyük bir ilçenin kaymakamlığına, Ankara´dan gelmiştim. İki yıl süreyle başta eğitim olmak üzere ciddi hizmetler vermeye çalıştım. Taşımalı sistemde öğrencilere ilk yemek benim dönemimde verildi. Kuşcenneti Milli Parkı alanının 740 dekara çıkarılması benim dönemimde gerçekleşti. Kaymakamlığım döneminde vatandaşlarımızla çok iyi iletişim kurmaya özen gösterdim. Çok iyi dostluklar kurdum. Bu dostlarımla bağımız hep sürdü. Bandırma, geleceği çok aydınlık bir ilçe.?
Eski Bandırma Kaymakamı, eski vali yardımcısı Çapraz, bizim aracılığımızla Bandırmalılara selam, sevgi ve saygılarını iletti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Eski Foça eski dost
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli