Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Eski Başkan Nural´dan Erdek´e bakış

Eski Başkan Nural´dan Erdek´e bakış

Arıtma ve kanalizasyon için yer seçimi yanlış

1989-1999 yılları arasında, Doğruyol Partisi´nden(DYP) Erdek Belediye Başkanı olarak görev yapan Hamit Nural, ilçeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Erdek Belediye Başkanlığına seçilen Burhan Karışık´ı kutlayarak başarılar dileyen Nural, ?Burhan Bey, efendi ve dürüst karakterli bir kişidir. Başarılı olacağına inanıyorum? dedi.
ARITMA VE KANALİZASYONUN YERİ YANLIŞ
Erdek´e, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak kanalizasyon ve arıtma tesisinin yer seçiminin hatalı olduğunu öne süren Nural, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu değerlendirmelerim kesinlikle siyasi olarak algılanmasın. Benim aktif siyasetle işim olmadığı gibi siyasetten de bir beklentim yoktur. Ben bilimsel olarak bir saptamada bulunacağım. Çöplük, arıtma tesisi gibi yerlerin, kentin ya doğusunda, ya da batısında olması gerekir. Erdek´te ise arıtma tesisi, kuzeyde, salhane, buzhane bölgesinde yapılıyor. Bu yer, 30-40 yıl gibi bir kentin tarihinde kısa sayılabilecek bir süre içinde, kent içinde kalacaktır. Yetkilileri, bu konuda kimse uyarmaz mı? Hele hele Erdek gibi bir turistik yöre için bu nasıl görülmez, planlanmaz anlayamıyorum.?
YUKARI YAPICI GÖLETİ ERDEK´İN GELECEĞİ
Yukarı Yapıcı Göleti´nin, yıllardır Erdek´in yararlanmasına açılamamasına da şaşırdığını belirten Nural, şunları söyledi:
?Bu göletin suyu, kaynak suyu kadar temizdi. Ancak son yıllarda çok kirlendi. Bundan 7-8 yıl önce, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´u uyararak, ?Bu suyu temizletin´ dedim. Ancak kimse dinlemedi. Dünyanın su ihtiyacının her geçen gün arttığı düşünülecek olursa Yukarı Yapıcı Göleti´nin, Erdek için önemi daha iyi anlaşılır. Bu gölet, eğer temizlenirse Erdek zeytinciliği ve tarımına da büyük katkı sağlar. Yukarı Yapıcı Göleti´ni, Erdek´in geleceği olarak görüyorum.? 

ERDEK, PARTİCİLİKTEN ÇOK ZARAR GÖRDÜ
Belediye Başkanlığı döneminde, Erdek´e hizmet getirmek için büyük çaba harcarken, Ankara´da ilçenin sorunlarının çözümü adına yetkililerin kapılarını aşındırdığını vurgulayan Nural, ?Ağlamayan çocuğa meme vermezler? dedi.
Erdek´in, particilikten büyük zarar gördüğüne işaret eden Nural, ?Aslında partiler, hizmet için bir araçtır. Önemli olan hizmettir. Ancak Erdek, particilik kavgasından çok çekti. Dilerim, bundan sonra Erdek´in çıkarları doğrultusunda, birlikte hareket edilir. Bakın, yıllar önce turizmde ismi doğru dürüst geçmeyen Ayvalık bile Erdek turizminden çok daha iyi duruma geldi. Belediye başkanlarının, hizmet aşkı ve şevki ile hırslı bir çalışma yapmaları gerekir? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı