Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Eski Balıkesir milletvekili Çömez:

Eski Balıkesir milletvekili Çömez:

?FETÖ´nün siyasi ayağı hesap verince Türkiye´ye döneceğim?

Balıkesir´in eski AKP milletvekili, ?kumpas? mağduru Turhan Çömez, ?FETÖ´nün siyasi ayağı hesap verince Türkiye´ye döneceğim? dedi.
Yıllardır bulunduğu İngiltere´de, ?sağlık sektörüne katkıları? nedeniyle ödüle değer bulunan Çömez, SÖZCÜ gazetesine yaptığı açıklamada, ?FETÖ´ye yol veren, destek olan, önünü açan, teşvik eden siyaset ayağı da var. Onların yargı önünde hesap vermesinin ardından ülkeme döneceğim. En büyük arzum da Anadolu´nun ücra hastanelerinde, üniversitelerde çalışmak, ameliyatlar yapmak, gençlerin geleceğine ışık tutmak? dedi.
15 Temmuz gecesi Erdoğan´ın ailesini aradığını, kendisi için de dua ettiğini belirten Çömez, ?Çünkü bu kalkışma, alçak bir saldırıydı. Bu noktada kişisel düşünmek büyük bir sığlık olurdu? diye konuştu.
Hakkında açılmış dava veya davalar olmadığını vurgulayan Çömez, ?Yurtseverleri tasfiye etmek için kurgulanmış ve Yargıtay´dan dönmüş bir kumpas var. Bu kumpasın mimarını herkes biliyor. Uygulayıcıları da terör örgütü üyesi olmaktan aranıyorlar. Buna dava mı diyorsunuz?? dedi.
Çömez, ?Razı olsaydınız, kalsaydınız belki de başkan yardımcılarından biriydiniz. Bu konuda ne diyorsunuz?? şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı:
?İnanmadığım, doğru bulmadığım bir şeye rıza gösterip bir yerlere gelmektense, doğrularımın peşinden koşup, gerekirse acı çekmeyi tercih ederim. Uçurtmayı uçuranın rüzgâra boyun eğmesi değil, ona direnmesidir. Dilerim siyasetin büyüsüne kapılıp kendinden geçenler, bugün başımı yastığa koyduğumda yaşadığım huzurun anlamını ve değerini bir gün bilebilirler.?
Çömez, ?beyin göçü? için de umutsuz olduğunu, gidenlerin geri döneceklerini sanmadığını vurgularken, ?Buralarda iltimas yok, adam kayırma yok, siyasi baskı yok? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli