Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ERTİAD Başkanı Çinal: "Turizm sektörüne terör de darbe vurdu"

ERTİAD Başkanı Çinal:

Erdek Turizm ve İşadamları Derneği(ERTİAD)Başkanı Faruk Çinal, Rusya krizi sontasında turist ve gelir kaybıyla boğuşan turizm sektörünün şimdi de rerörden olumsuz etkilendiğine dikkati çekti.

Erdek Turizm ve İşadamları Derneği(ERTİAD)Başkanı Faruk Çinal, Rusya krizi sontasında turist ve gelir kaybıyla boğuşan turizm sektörünün şimdi de rerörden olumsuz etkilendiğine dikkati çekti. Yaklaşık 10 ülkenin vatandaşlarına Türkiye´de dikkatli olmaları, bazı bölge ve illere gitmemeleri konusunda uyarılarda bulunduğunu anımsatan Çinal, bu durumun da, turizm tesisleri üzerine fiyat baskısı getirdiğini belirtti. 

"Türkiye´de iç savaş var" algısının hızla yayılmasının turizm sektörü için çok tedirgin edici olduğunu vurgulayan Çinal, yaşanan bu gelişmelerin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın 2016 yılı tanıtım kampanyasını bu yıl Ağustos ve Eylül aylarına çekerek tanıtım bütçesini iki katına çıkarmasının sektörün geleceği açısından önem taşıdığına işaret etti.

2010 yılında kurulan ERTİAD´da, Faruk Çinal´ın başkanlığındaki yönetim kurulunda başkan yardımcılığını Şemsettin Ateş yürütürken, Hikmet Onay, İhsan İyigün, Hüseyin Köroğlu, Mustafa Köes ve Haluk Nazlıoğlu, üye olarak görev yapıyor.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli