Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erten: “Bandırma artık bölgenin çekim merkezi”

Erten: “Bandırma artık bölgenin çekim merkezi”

Bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Bandırma Kitap Günleri’nin ardından CHP Bandırma Belediye Meclis Üyesi Nüvit Erten değerlendirmeler de bulundu.

Bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Bandırma Kitap Günleri’nin ardından CHP Bandırma Belediye Meclis Üyesi Nüvit Erten değerlendirmeler de bulundu. 
Erten, organizasyonu sadece Bandırma özelinde değerlendirmemek gerektiğini kaydetti. Erten "4. Bandırma Kitap Günleri dokuz gün boyunca Bandırmalıyı kitapla, edebiyatla, müzikle şiir ve düşün hayatıyla buluşturdu. Halkımızı ülkemizin en çağdaş ve seçkin yazarlarını okurlarıyla buluşturduk. 44 stant kurduk. Bu stantlarda 70 yayın evi yer aldı. Ayrıca 60 yazarımızı da misafir ettik. Bu organizasyon sadece Bandırma kitap günleri olarak da değerlendirilmemeli. Çünkü Bandırma artık bölgenin çekim merkezi. Burada yapılan etkinlikler çevre ilçelerimizin ve hatta Balıkesir’in de odaklandığı ve katıldığı etkinlikler haline geldi. Bandırma Belediyesi kültür hizmetlerinde son yıllarda büyük bir atılım içerisinde. Zaten 100. yıl kutlamalarını yeni yapmıştık. Ardından hemen kitap günlerine geçtik. Kitap günlerinde sadece ülkedeki yazarlarımızı değil. Bölgemizdeki yazarlarımızı da okurlarıyla buluşturduk. Söyleşilerle de onların edebiyat dünyalarını ve düşün hayatlarını anlatmalarını sağladık. Gerçekten çok keyifli söyleşilerdi. Bandırmanın yükselen bir trendi var. Son yıllarda içinden çok iyi düşünür ve yazarlar çıkarmaya başladı. Bizde Bandırma Belediyesi olarak onlara katkı verip yanlarında olmaya çalışıyoruz."dedi. 
Açılışın çok görkemli olduğunu belirten Nüvit Erten "Türkan Şoray Türk Sinemasının gelmiş geçmiş en önemli değerlerinden biridir. Ahmet Mekin de öyle ve bildiğiniz gibi bölgemizde yaşıyor. Bu iki önemli ismi açılışta bir araya getirmek istedik. Gerçekten çok görkemli ulusal basında da yer bulan görkemli bir açılış oldu. Bildiğiniz gibi ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmi Türkiye’nin en kült filmlerinden bir tanesidir. Açılışta onları bir araya getirmek 50 yıl sonra filmin bir galası gibi oldu. Filmden enstantaneler eşliğindeki Türkan Şoray, Ahmet Mekin söyleşisi Bandırmanın kent tarihindeki yerini aldı. İleride de kentin kültürüne de önemli katkılar sunacaktır." diye konuştu.  
Haber : Tufan Dalgıç



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı