Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Ertekten 49,6 yorumu

Ertekten  49,6 yorumu

AK Partinin 49,6 oy oranına ulaştığı son ankette, CHP 26,8, MHP 11,1, BDP 6,9, BBP 1.6 çıkarken, diğer partiler 4ü paylaştı.

AK Partinin % 49,6 oy oranına ulaştığı son ankette, CHP % 26,8, MHP % 11,1, BDP % 6,9, BBP % 1.6 çıkarken, diğer partiler % 4`ü paylaştı.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Ali Ertek, seçim tarihine 106 gün kala Konsensus Araştırma Şirketi tarafından yapılan son anket sonuçlarını il başkanı Poyrazlı ile birlikte değerlendirdi.
Bandırma Balıkçı Barınağının açılışını gerçekleştirmek için Bandırma`ya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ı karşılamak üzere Bandırma`da bulunan AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, açılış töreni öncesi partisinin Bandırma İlçe Teşkilatında çevre ilçelerin parti başkanları ile sohbet etti.
Sohbette, Konsensus Araştırma Şirketi tarafından yapılan seçim anketinde AK Partinin oy oranının % 50 sınırına dayanmasının beklenen normal bir sonuç olduğu dile getirildi.
Toplantıda söz alan Ertek, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimde, AK Partinin tüm kadrolarıyla  hedeflerinin % 52-54 oy oranına ulaşma olduğunu yineleyip kamuoyuna açıklanan anket sonuçlarını, düanyanın saygın basın organlarından The Newyork Times ve The Guardion gazetelerinin internet sayfalarında bir ay önce okuduğunu paylaştı.
Araştırma şirketleri, siyasi partilerin durumlarını tespit etme amaçlı anket yapabilir. Son olarak Konsensus tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında AK Partinin % 50`ye yaklaşan bir oy oranına sahip olduğunu görüyoruz şeklinde konuşan Ertek, Konsessus`un açıkladığı sonuçlar ile Amerika ve İngiltere`de ki saygın basın kuruluşlarının yaptıkları anket sonuçları hemen, hemen aynı. Türkiye dışarıdan daha iyi görülüyor ve analiz edilebiliyor şeklinde konuştu.
Genel seçimde, milletimizin AK Partiye gerekli desteği vereceğine inandığını kaydeden İl Başkanı Poyrazlı, "AK Parti iktidarı olarak bugüne kadar biz milletimizi mahcup etmedik. Millet de AK Partiyi mahcup etmedi. Anketlerde çıkan oy oranları milletimizin AK Parti hükümeti ile Başbakanımız Erdoğan`ın çalışmalarına memnuniyetini gösteriyor. Biz yine tek başımıza iktidar olacağız" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı