Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erol Tezeren: Dizi sektörünün de sonu geliyor

Erol Tezeren:  Dizi sektörünün de sonu geliyor

Türk Sinemasının tanınmış karakter oyuncusu Erol Tezeren, yaz tatilini yine Erdekteki yazlığında geçiriyor.

Türk Sineması`nın tanınmış karakter oyuncusu Erol Tezeren, yaz tatilini yine Erdek`teki yazlığında geçiriyor. 1994 yılından bu yana yaz tatillerini Erdek`te geçiren ve kendisini bir "Erdek sevdâlısı" olarak tanımlayan Tezeren ile Türk Sineması ve TV dizileriyle ilgili bir sohbet gerçekleştirdik. Yeni filmler için kendisine sık sık öneriler gelmesine karşın güçlü senaryosu bulunmayan filmlerde oymamayı düşünmediğini vurgulayan Tezeren, "Yaz tatilinin ardından, Türk Sineması`nda hareketli bir dönem başlayacağını düşünüyorum" dedi.  
Sinemaya ciddi kişilerin ve saygın firmaların yatırım yapmasının, Yeşilçam`ın önünü açacağına inandığını vurgulayan Tezeren, şunları söyledi:
"Her şeye karşın sinemamızın geleceğinden umutluyum. Zaman zaman benim de roller aldığım TV dizileri hakkında aynı düşüncede değilim.  Yaz tatiline giren diziler, bence artık ömürlerini tamamlıyor. Vatandaşlar, artık çok orijinal ve işlenmemiş konular dışında dizileri izlememeye başladı. Sanıyorum, kısa bir dönemde dizilerin saltanatı da sona erecek."
"Muhteşem Yüzyıl" isimli dizide rol alırken, "tükenmişlik sendromu"na girdiği gerekçesiyle diziden ayrılan Meryem Uzerli`yi de eleştiren oyuncu Erol Tezeren, "Meryem Hanım, ne zaman gerçek oyuncu olmuş da, bu sendromu yaşamaya başlamış?" diye sordu.
1963 yılında, "Üç Öfkeli Genç" ismiyle girdiği Yeşilçam`da 200 dolayında film ve birçok dizide rol alan Tezeren, son yıllarda Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ`u beğenip, bu oyuncuların geleceğini parlak gördüğünü belirtirken, şöyle konuştu:
"Kıvanç Tatlıtuğ ile `Gümüş` isimli TV dizisinde oynadık. Çok saygılı bir genç. Mankenlikten gelerek oyunculuğa geçti ve kendini çok iyi yetiştirdi. Böylece `kartpostal çocuğu` imajını da yıktı. Daha da iyi olacak. Bu arada Kenan İmirzalıoğlu`nun oyunculuğunu da beğeniyorum."
Erdek`te mutlu olduğunu vurgulayan Tezeren, "Bu sahil kasabasında halkla iç içeyim. Zaman zaman balıkçılarını arasındayım, zaman zaman vatandaşların sorunlarını dinelip, onlarla sohbet ediyorum" dedi.        Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı