Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erken yaştaki evliliğin hataları dile getirildi

Erken yaştaki evliliğin hataları dile getirildi

Balıkesir´de Jandarma sorumluluk bölgesinde erken yaşta evliliklerin önlenmesi amacıyla hazırlanan ?Erken Yaşta Evliliklerin Önlenmesi Projesi? kapsamında planlanan konferanslar Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca alınan Valilik onayı ile gerçekleştirild

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan 14 ilçede toplam 21 lise ve ortaokulda gerçekleştirilen ?Erken Yaşta Evliliğin Önlenmesi? konulu konferansta Jandarma Çocuk ve Kadın Kısım Amiri J.Asb.Kd.Bçvş.Talat Demir tarafından erken yaşta evliliğin hukuki boyutları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Psikolog Rüya Çankaya tarafından ise erken yaşta evliliğin nedenleri, erken yaşta evliliğin toplum ve bireyler üzerindeki etkileri, erken yaşta evliliğin önlenmesi için neler yapılabileceği ve bu tür toplumsal travmaları önleyecek danışmanlık hizmetlerinin verilmesi konularında öğrencilere ve ailelerine bilgiler verildi.
Düzenlenen konferanslara iki bin 361 öğrenci ve aileleri katılırken, proje kapsamında hedef kitleyi bilinçlendirmek maksadıyla Balıkesir Valiliğinin destekleriyle hazırlanan 3.000 adet davetiye, 3.000 adet afiş ve 10.000 adet bilgilendirici broşür öğrencilere dağıtıldı.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen konferansların ilki 13 Kasım 2015 günü Altı Eylül İlçesi Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenmişti.
27 Nisan 2016 tarihinde İvrindi ilçesi Korucu Şehit Bülent Emen Çok Programlı Anadolu Lisesinde yapılan konferans ile bilgilendirme faaliyetleri sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli