Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erken yaşta evlilik kurbanı oldular

Erken yaşta evlilik kurbanı oldular

Kocasını kendisinin kaçırdığını söyleyen gözü yaşlı kadın, eşinin tecavüzcüler koğuşunda yatmasını kabullenemediğini söyledi

Erdek´te meydana gelen olayda 2009 yılında 14 yaşındaki Yeliz ile kaçan Nuri Canbaz (17), kızın ailesinin şikâyetçi olması üzerine yakalandı. Ardından kızın ailesi şikâyeti geri çekmesine karşın kamu davası açılınca ?Çocuğa yönelik cinsel istismar? suçundan 8 yıl 6 ay 10 gün ceza aldı. Henüz 18 yaşını doldurmadan cezaevine giren Nuri Canbaz, 3 ay çocuk bölümünde olmak üzere cezaevinde 2,5 yıl kaldıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Ancak 2. çocukları yeni doğduğu sırada cezanın Yargıtay´da onanması üzerine Nuri Canbaz tekrar cezaevine konuldu. Bu süre içinde Nuri Canbaz´ın ve Yeliz´in 6 yaşında bir kızı ve 4 yaşında bir oğlu dünyaya geldi. 4 yaşındaki çocukları ise hapiste olan babalarını hiç görmeden büyüdü. Aile geçtiğimiz günlerde ikinci bir şok daha yaşadı. Nuri Canbaz´a ?zorla alı koymak suçundan? 2 yıl 1 ay daha ceza kesildi. 5 yıldır cezaevinde bulunan Nuri Canbaz ise özgürlüğüne kavuşmak için 3 yıl daha beklemek zorunda. Kaçtıktan sonra 16 yaşını dolduran Yeliz ile Nuri Canbaz düğün yapıp resmi nikâh kıysalar da erken yaşta evliğin kurbanı oldular.
2009 yılından bu yana yaşadıkları acıyı anlatan ve bugün 22 yaşındaki Yeliz Canbaz, eşi ile severek kaçtıklarını belirterek aile olarak çok zor günler yaşadıklarını söyledi.
Yeliz Canbaz, ?Ben eşimi 14 yaşında çağırdım. Ailemle tartışmıştım eşimi zorlayan bendim eşimi ben kaçırdım o zaman beni de atsınlar içeri. Böyle suçları af etmeyeceklerse hiç yapmasınlar. Bizim düzenimiz yok, eşimin psikolojisi bozuldu.

İlk girdiğinde Bandırma´da yattı 2,5 sene yattı. Şimdi Balıkesir Burhaniye´de O zaman nikahımız yoktu. Cezası bozulunca dışarı çıktı. Normal 8 yıl 6 ay 10 gündü 2,5 sene yattı. Ben o sürede annemin evinde kaldım. Çıktıktan sonra düğün yaptık ve evlendik. 4 yıl sonra Yargıtay´dan 5 sene 5 ay cezası onandı. Ben o dönemler 2. çocuğumu dünyaya yeni getirmiştim. Bu seneyi de sayarsak eşim 5 senedir içeride. Bunun ardından da eşim beni 24 saat tutuğu için ?Zorla alıkoymaktan? 2 sene 1 ay ceza geldi. Bu 5 senenin üzerine eklenecek. Yine toplamda 8 sene 8 ay oldu. Bu sevmek suçsa beni de atsınlar içeri, masum çocuklarımız babasız büyüyor. Çocuklarında psikolojisi bozuldu. Ben Cumhurbaşkanımızdan şunu istiyorum; benim kocamı geri versinler bana. Normal suç işlemiş olsa bir şey demeyeceğim. Sevmek suç mu? Biz Romanların genetiğinde de bu var; 14-15-16 yaşlarında evleniyor. Eşim de bende hastayız. Af çıkmazsa benim eşim 3 sene daha cezaevinde yatacak. Ben bu çocukları nasıl büyüteceğim. Devir öyle devir ki, ben çocuğumu tek başına sokağa salamıyorum. Devlet 2 tane çocuğuma 550 lira veriyor ama yeter mi? Ben Tayyip beye sesleniyorum. Böyle masum yatanlara af çıkarsınlar. Çocuklarım babasız büyüdü hem çocuklar hem biz. Sevmek suçsa ben de suçluyum. O zaman beni de alsınlar, aslında eşimi ben kaçırdım. Eğer ceza çekilecekse beraber çekelim, yarıdan yarıya düşsün. Biz artık cezaevlerinden bıktık. Eşim tecavüzcülerin içinde yatıyor. Tecavüzcüleri gerekirse assınlar biz eşimle severek evlendik.? dedi.
Haber ; Erdem Özcan-Tufan Dalgıç



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı