Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

e-Reçeteden sonra e-Sevk uygulamasına geçildi

e-Reçeteden sonra e-Sevk uygulamasına geçildi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hastaların başka illere sevklerinin elektronik ortamda yapılmasına imkan veren e-Sevk uygulamasına tüm Türkiyede başladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hastaların başka illere sevklerinin elektronik ortamda yapılmasına imkan veren e-Sevk uygulamasına tüm Türkiye`de başladı.
Reçetelerin elektronik ortamda yazılmasına imkan tanıyan e-Reçete uygulamasını başlatan ve bununla reçete yolsuzluğunun önüne geçmeyi amaçlayan SGK, evrakların elektronik ortamda hazırlanmasına yönelik bir diğer uygulama olan e-Sevk`i de 17 Ocak`tan itibaren Türkiye genelinde hayata geçirdi.
Pilot uygulama kapsamında olumlu sonuçlar elde eden SGK, sevk işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasına imkan veren e-Sevk uygulamasının ülke genelindeki tüm hastanelerde başlattı.
Ancak uygulamada yaşanabilecek teknik sorunlar, hekimlerin sisteme uyum sorunları ve hastane bilgi sistemi yazılımlarında yaşanabilecek muhtemel sorunlar ve benzeri nedenlerle hasta mağduriyetleri oluşmaması için 1 Mart 2013 tarihine kadar e-Sevk yapılamama sebebi de belirtilmek şartıyla manuel sevkler de kabul edilecek. Bu tarihten sonra kağıtla yapılan sevkler, kesinlikle kabul edilmeyecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false