Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek, uluslararası heykel sempozyumuna hazırlanıyor

Erdek, uluslararası heykel sempozyumuna hazırlanıyor

İlçemizde, Kyzikos Uluslararası 1. Heykel Sempozyumu” düzenlenecek. Sempozyum, 15 Haziran-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

İlçemizde, Kyzikos Uluslararası 1. Heykel Sempozyumu” düzenlenecek. Sempozyum, 15 Haziran-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek. Sempozyuma katılacak beş ülkeden Gürcistan, Ukrayna, Bulgaristan ve Çin'in isimleri kesinleşti. Sempozyuma ayrıca Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden gelecek beş öğrenci de katılacak. Sempozyum, Erdek ilçe merkezi ve Ocaklar Mahallesi'nde gerçekleştirilecek.
Erdek Belediyesi sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
Kyzikos ve Erdek, özellikle M.Ö. 334-30 yılları arasında Helenistik Çağ'da ve yine Roma döneminde, sanatta ve mimaride, özellikle de heykeltıraşlık alanında erişilmez bir düzeye ulaşmıştır. Kapıdağ'da çıkarılan renkli mermerleri büyük bir ustalıkla işleyen Kyzikos'lu heykeltıraşların, o dönemde yaşayan birçok kral ve imparatorlara saraylar, saray süslemeleri, zamanın tanrıları adına tapınaklar, mezar süsleri, sütun başlıkları ve su kemerleri yaptıklarını tarihi yazılardan öğrenmekteyiz. ‘Dünyanın Sekizinci Harikası' olmaya aday Kyzikos'taki Hadrianus Tapınağı da İmparator Hadrianus adına Kyzikos'lu mimarlar tarafından yapılmıştır. Bugünkü dönemde Ege'de Efes, Söke, Milet ve Bergama'daki farklı mabetlerin sütun başlıkları ile süslemelerin Kyzikos'lu mimarlarca yapıldığı bilinmektedir. Yaklaşık 3000 yıllık sanatsal tarihe ışık tutmuş Kyzikos antik kentimizin, bu ışığını günümüze de yansıtabilmesi adına Erdek Belediyesi, ilki bu yıl gerçekleştirilecek ‘1. Kyzikos Uluslararası Heykel Sempozyumu', 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında sanatsal hemşehrilerimizi, uluslararası üne sahip heykeltıraşlar ile buluşturacak.”
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli