Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek`ten yükselen ses:"Turizm, balıkçılık ve zeytinciliğimizin ölmesine seyirci kalmayacağız"

Erdek`ten yükselen ses:

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu, düzenlediği açık hava toplantısıyla 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı kapsamında, Erdek Körfezi`ne sanayi tesisleri kurulmasına tepki gösterdi

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu, düzenlediği açık hava toplantısıyla 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı kapsamında, Erdek Körfezi`ne sanayi tesisleri kurulmasına tepki gösterdi. Cumhuriyet alanında gerçekleşen etkinliğe, platform içinde yer alan Tüketiciyi Koruma Derneği, ADD, Doğu Anadolu Serhat İlleri Derneği, Bizim Çocuklarımız Sanat, Kültür ve Doğa Derneği, Ocaklar Sosyal ve Kültürel Gelişim Derneği, Muhtarlar Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, CHP, MHP, HDP ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği de destek verdi.

1/100 binlik Çevre Düzeni Planı`nın Erdek Körfezi`ne büyük darbe vurup ilçede turizmi bitireceğine dikkat çekilen toplantıda çok sayıda pankart da yer aldı. Yapılan konuşmalarda, 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı`nın değiştirilmesi istenirken, şöyle denildi:
"Erdek Körfezi, eşi benzeri görülmemiş bir sanayi kirlenmesinin tehdidi altında. Bölgemizde yaşayan insanlar için hem ekonomik, hem de sosyal bir yıkım oluşturacak bu planı reddediyoruz. Zehirli hava solumak, zehirli su içmek istemiyoruz. Bu bölgede doğmuş ve yaşamayı seçmiş kişiler olarak bu mücadele bizim için yaşamsaldır. Bu mücadelemizi sonuç alana dek sürdüreceğiz."
Haber : Önder Balıkçı



reha uluçay
26.12.2014 16:57:27
Resime bakarak maalesef toplanan kişilerin sayısının az olduğu görülüyor. Böyle bir toplantıda kalabalık Cumhuriyet meydanına sığmamalıydı. Duyarsızlık maalesef.

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli