Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdek'te miting gibi açılış

Erdek

AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı'nın yeni binasının açılışı için düzenlenen törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Atatürk'ün gölgesinde yatıp uyuyanlar olduğunu açıkladı.

AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı yeni binasının açılışı mitinge dönüşürken açılışa yüzlerce partili katıldı.
AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı'nın taşındığı yeni hizmet binasının açılışında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, AK Parti öncesi ve sonrasının siyah ve beyaz gibi olduğunu belirterek, üstünü kapatmaya çalışsalar da AK Parti'nin hem özgürlükleri hem de hizmetleri arttırdığını ifade etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı yeni hizmet binasının açılışı nedeniyle ilçemizi ziyaret ederek partisi adına seçmenlerden destek istedi.
Büyükşehir Başkanı Uğur`u, Erdek-Düzler Mahallesinde karşılayan partililer konvoy eşliğinde ilçeye giriş yaptı.
İlk olarak Erdek Belediyesi'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur`u, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı`nın şehir dışında olması nedeniyle CHP`li belediye meclis üyeleri karşıladı.
CHP'li Erdek Belediyesi Meclis üyeleriyle belediyede bir süre sohbet eden Ahmet Edip Uğur, daha sonra öğle yemeği yemek üzere ilçemiz limanında bağlı Denizhan Yüzer Balık Lokantasına geçti.
Kalabalık parti topluluğu eşliğinde öğle yemeği yiyen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, daha sonra mülkiyetinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesine geçmesi gündemde olan ve geçtiğimiz günlerde Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından yıkmakla tehdit ettiği Arteka Taş Restaurantı ziyaret ederek bölgede incelemelerde bulundu.
AK Parti yeni hizmet binası mehteran eşliğinde açıldı
AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı yeni hizmet binasının açılış töreni için gelen mehteran takımı eşliğinde parti binasının önüne gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur`a, AK Parti Balıkesir Milletvekili adaylarından Mahmut Poyrazlı, Hilal Demirözer ve Mehmet Bağyiğit, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Baski Genel Müdürü Mustafa Bayram, AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Gamze Kızılgül, AK Parti Marmara İlçe Başkanı Sedat Uz, Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aysan ile yüzlerce partili eşlik etti.

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, yeni parti binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada törene katılanları selamlarken, "Sayın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanım Marmara`nın incisi güzel Erdek`imizin abisi oldunuz. Bölgemizin parlayan yıldızı Balıkesirlilerimizin dediği gibi ağası oldunuz. Sizin sayenizde, ilçemizin gençleri iş sahibi oldular. Ailelerine ve evlerine aş götürür oldular, Allah sizlerden razı olsun. Büyükşehrimize bağlı olan birimler ilçemizde hızlı kurulum aşamasından sonra yaptıkları başarılı çalışmalarla Erdek halkımızın takdirini kazanmışlardır. Başbakanımız Profesör Doktor Ahmet Davutoğlu`nun dediği gibi ‘Onlar Konuşur AK Parti Yapar'. İşte bugün burada yeni hizmet binamızın açılış töreninde bir araya geldik. Değerli dava arkadaşlarım, ben sözü fazla uzatmadan yeni ilçe teşkilat binamızın tüm partili arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, bizlere yakışır parti binamızın hazırlanmasında büyük katkıları olan belediye meclis üyelerimizden Yaşar Ceyhun Mırız ile emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum." dedi.
Sever`in ardından kalabalık seçmen topluğu önünde kısa konuşmalar yapan milletvekili adayları partilerine destek isterken, CHP'li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı`yı örnek gösterip, muhalefet partisi ve muhalefet partili belediyelerin daha 5 tane kulübeyi yapamazken, AK Parti iktidarının ülke genelinde 18.000 M2 bölünmüş yol yaptığını açıkladılar.
Büyükşehir Başkanı Uğur: "6 Haziran Arife 7 Haziran Bayram Olsun"
Törende son konuşmayı yapmak üzere söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, vatandaşlardan 7 Haziran seçimlerinde destek istedi.
Başkan Uğur "Sevgili hemşerilerim, biraz sonra açılışını yapacağımız, Erdek ilçemizde ki yeni teşkilat binamızın Erdek`imize, Balıkesir`imize ve ülkemize hayırlı hizmetler yapmayı nasip eder inşallah." dedi.
AK Partinin 2001 yılındaki kuruluş aşamasından bugün gelinen 2015 yılına kadar olan zaman süreci içerisindeki seçim başarılarını hatırlatarak 7 Haziran seçimlerinde de tek başına iktidar olacaklarını belirten Büyükşehir Başkanı Edip Uğur, devam eden konuşmasında şöyle konuştu:
"AK Parti, 7 Haziran'da yine iktidar partisi olacak. Çünkü AK Parti icraat ve hizmet partisidir. AK Parti daima milletinin yanında ve milletiyle beraber yürüyor, milletinin istekleri neyse onu yerine getiriyor. AK Partinin anlayışı budur. Birde muhalefete bakıyoruz. Atatürkçülükten geçinenler var, Atatürkçü geçinenler var. Atatürk`ün gölgesinde yatıp uyuyanlar var. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ne demiş? Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşımamız lazım. Yani ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmamız lazım. İşte Atatürk`ün bu emrini sadece AK Parti yerine getiriyor. Birileri Atatürk`ü kalkan olarak kullanarak, Atatürkçüyüm diye geçinip gölgesinde uyurken, AK Parti kurulduğu günden ülkemize hizmet ediyor, yatırım yapıyor, geliştirmeye çalışıyor. "
AK Parti iktidarının 2001 yılından günümüze kadar olan yaptığı yatırım hizmetleri ilçe halkına anlatan ve geçmiş dönemlerde yaşanan askeri darbeler ile muhtıralara değinen Başkan Uğur, Türkiye`nin başında Recep Tayyip Erdoğan gibi dik duran bir lider var derken, ‘Millet Recep Tayyip Erdoğan`a dik dur eğilme bu millet seninle' diye bağırıyor. İşte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`da dik duruşunu hiç kimsenin karşısında bozmadan milletiyle yola devam ediyor. Eğer Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı, bu Ergenekoncuların bu paralelcilerin karşısında dik durabilecek bir tek adam olmazdı. Allah ondan razı olsun." diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, törene katılan Erdeklilere de bir müjde verirken, "Muhalefetin bütün amacı AK Partiyi biraz daha güçsüz duruma getirmektir. Onun için çamur at izi kalsın kampanyası yapmaya çalışıyorlar. Bakın Balıkesir Büyükşehir oldu. Muhalefettekiler dediler ki efendim Balıkesir büyükşehir olursa üniter yapımız zedelenir, ücra köşelere hizmet gitmez dediler. Balıkesir büyükşehir oldu da ne oldu peki. Biraz önce buraya gelmeden Erdek Belediyesini ziyaret ettim. Şu anda Erdek ile ilgili atık su, kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu ihalesini yaptık. İnşallah Erdek`i çevreyi kirletmeyen, yağmur suyu ve kanalizasyonu farklı kanallardan akan, içme suyu sağlıklı tertemiz bir ilçe haline getireceğiz. Bunun için uğraşıyoruz. Peki eğer Büyükşehir olmasaydı, bu projeleri kim hayata geçirecekti? Bakın arkanızda görüyorsunuz şu sahildeki çay bahçelerini yakıp yıktılar, daha oraya üç beş tane kulübe yapmayı beceremiyorlar. Birde büyükşehre çamur atıyorlar, yok efendim büyükşehir yapmıyor, yaptırtmıyor diye. Hiç bir alakası yok, bunlar daha bir kaç gün önce ihaleye çıktılar, ihale iptal oldu. Bunlar beceriksiz, ihaleyi bile yapamıyorlar. Ancak hiç merak etmeyin, her şey kontrolümüz altında büyükşehir her şeye hakim. Bakın su ve kanalizasyon işleri, itfaiye, otogar hal, yeşil alanlar, park alanları, dolgu alanları bunların hepsi büyükşehrin himayesi altında. İnşallah biz büyükşehir olarak Erdek`i cennet yapacağız." şeklinde konuştu.
Konuşmaların sonunda AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı yeni hizmet binasının hazırlanmasında büyük katkısı bulunan Erdek Belediyesinin AK Partili Belediye Meclis üyesi Yaşar Ceyhun Mırız`a teşekkür plaketi veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, ardından parti binasının kurdelesini kestikten sonra Ocaklar, Narlı ve Karşıyaka mahallelerini ziyaret etmek için ilçemizden ayrıldı.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu