Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek’teki ormanlarda reçine üretimine başlandı

Erdek’teki ormanlarda reçine üretimine başlandı

Erdek İlçesi’ne bağlı kırsal Yukarı Yapıcı Mahallesi ormanlık alanlarda reçine üretimine başlandı.

Erdek İlçesi’ne bağlı kırsal Yukarı Yapıcı Mahallesi ormanlık alanlarda reçine üretimine başlandı. 
Orman Genel Müdürlüğü tarafından, tabiatın korunmasının yanı sıra ülkemizin orman kaynaklarından en etkin şekilde yararlanılmasına yönelik hazırlanan Reçine Eylem Planı kapsamında Balıkesir’de de uygulama çalışmalarına geçildi. 
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü, Erdek Orman İşletme Şefliği sınırlarında kalan sahilçamı meşcerelerinde bu yıl uygulamaya alınan Reçine Faydalanma Planı doğrultusunda, ağaç başına reçine üretiminin 1-2,5 kilogram olması bekleniyor. 
Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan açık arttırmalı ihale ile reçine üretim işini üstlenen İVA Reçine firmasının toplamda 7050 ağaçtan yaklaşık 11.000-14.000 kilogram reçine elde etmesi planlanıyor. 
Ağaca herhangi bir zararı olmayan bu üretimde, Erdek Orman İşletme Şefliği’nce reçine çıkarma uygulaması eğitimi verilen kırsal mahalle sakinlerinin çalıştığı, kendilerine ek gelir sağladıkları bilgisini aktaran Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, tekniğine uygun reçine üretimi uygulamaları esnasında yaptığı incelemelerde, odun dışı orman ürünlerinin günümüzde daha fazla önem kazandığını, ormanlardan elde edilen doğal ürünlere talebin her geçen gün arttığını söyledi. Kayıran, üretilen reçinenin, ihracatının yapılması ile de ülkemize artı bir değer kattığının altını çizerek, kırsal mahalle sakinlerine çalışmalarında kolaylıklar diledi. 
Haber : Tuncay Ertan

Erdek Reçine Üretimi

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı