Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek´teki susuzluk sorununa Erdek AK Parti el attı

Erdek´teki susuzluk sorununa Erdek AK Parti el attı

Erdek´teki susuzluk sorununun Yukarı Yapıcı Göleti ile çözülmesi planlanıyor.

Erdek´teki susuzluk sorununun Yukarı Yapıcı Göleti ile çözülmesi planlanıyor.
AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı, Erdek´te özellikle yaz aylarında yaşanan susuzluk sorununun Yukarı Yapıcı Göleti ile sona erdirilmesi için Devlet Su İşleri 25. Bölge Müdürlüğü´nü harekete geçirdi.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, Devlet Su İşleri 25. Bölge Müdürlüğü´ne başvurarak, Erdek´te sulama suyu ihtiyacını karşılamak üzere yapılan Yukarı Yapıcı Gölet suyunun Erdek İlçesi içme suyu hattına verilmesi için çalışma başlatılmasını istedi.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan´dan gelen talep üzerine çalışma başlatan DSİ 25. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, Erdek Yukarı Yapıcı Gölet yerinde incelemelerde bulunmak üzere ilçemize 2 görevli gönderdi. 

Erdek´e gelen DSİ 25. Bölge Müdürlüğü görevlileri, AK Parti Erdek İlçe BaşkanıKemal Kayan ve yönetim kurulu üyeleri, Erdek BASKİ yetkilileri, gölet bölgesi kırsal mahalle muhtarları ve AK Parti kırsal mahalle başkanları ile birlikte atıl durumdaki Yukarı Yapıcı Gölet bölgesine giderek incelemelerde bulundu.
Erdek ve bölgenin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılaması amacıyla yerinde incelemelerde bulunan DSİ görevlileri rapor hazırladı.
Yukarı Yapıcı Gölet mahallinde yapılan incelemelerinin ardından kısa bir açıklama yapan AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, Erdek´te özellikle bu senenin yaz aylarında çok büyük su sıkıntısı yaşandığını, dolayısıyla bu sene aynı sorunun yaşanmaması için söz konusu gölette, geliştirilecek proje ile ilçenin susuzluk sorununa çözüm getirmek için çalışma başlattıklarını bildirdi. Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false