Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek´teki demokrasi nöbetine Kaymakam Sonel de katıldı

Erdek´teki demokrasi nöbetine Kaymakam Sonel de katıldı

Erdek´te süren demokrasi nöbetlerine Bandırma Kaymakamı ve Erdek Kaymakam Vekili Tuncay Sonel de katıldı.

Erdek´te süren demokrasi nöbetlerine Bandırma Kaymakamı ve Erdek Kaymakam Vekili Tuncay Sonel de katıldı.

Cumhuriyet alanında gerçekleşen toplantı, 15 Temmuz´daki darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından, Edirne´den gelen ve dünya Kuran okuma birincisi olduğu belirtilen imam Alpcan Çelik, Kuran okudu. Daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan konuştu. Konuşmasına, ?Bu meydanlar doldukça vatan hainlerinin darbe planları alt üst olacaktır? diye başlayan Kayan, şunları söyledi:

?Bu ülke, 47 yılda dört askeri darbe ile karşı karşıya kalmıştır. Bu darbelerden ikisi yönetime el koyma, ikisi ise mevcut hükümeti istifaya zorlama şeklinde gerçekleşmiştir. Bu durum, ülkemiz için demokrasi ayıbıdır. Ama Türkiye artık o eski Türkiye değil. Bugün, darbelere karşı tankların önüne yatarak, canlarını fedaya hazır bir Türk insanı var. Ülkemizdeki son hainler temizlenene kadar bu meydanlardan ayrılmayarak görevimizi sürdüreceğiz.?

SONEL KONUŞUYOR

Bandırma Kaymakamı ve Erdek Kaymakam Vekili Tuncay Sonel de konuşmasında, 15 Temmuz gecesinde asker ocağına ve kurumların içine sızmış hain teröristlerin, vatandaşların üstüne tank sürüp, cumhurbaşkanına silah çektiklerine dikkat çekerken, şunları söyledi:

?Ancak bu millet oldukça, bu vatan, bu ezan hep yaşayacak, bayrağımız inmeyecektir. Bu darbeyi gerçekleştirmek isteyenler, cezalarını çekecektir. Tutuklamalar sürecektir. Bu hainleri, içine sızdıkları devletten mutlaka temizleyeceğiz. Daha güçlü bir Türkiye yaratacağız. Bu ülke, bu topraklar kolay kazanılmadı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´dan emir gelmedikçe bu meydanlardan evimize gitmeyeceğiz.?

Sonel, vatandaşlara, Bandırma ve Erdek´te OHAL büroları kurulduğunu da hatırlattı.

Çok sayıda bayrağın dağıtıldığı toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Kocatürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük, Erdek Müftüsü Adem Eser, diğer daire müdürleri, AKP Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet alanına, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan´ın Erdekli eniştesi Ziya İlgen için ?Erdek, seninle gurur duyuyor? afişinin asıldığı da dikkati çekti.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false