Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdekte zeytin semineri düzenlendi

Erdekte zeytin semineri düzenlendi

İzmir-Bornovada faaliyet gösteren Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ve S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi işbirliği ile Modern zeytin yetiştiriciliği, zeytinde görülen hastalık ve zararlılar ve zeytinde budama

İzmir-Bornova`da faaliyet gösteren Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ve S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi işbirliği ile "Modern zeytin yetiştiriciliği, zeytinde görülen hastalık ve zararlılar ve zeytinde budama" konulu eğitim semineri düzenlendi.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin Erdek Gedeve Bölgesinde faaliyet gösteren lisanslı depoların bulunduğu toplantı salonunda verilen eğitime, Ocaklar Belediye Başkanı aynı zamanda S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, kooperatifin yönetim ve denetim kurulu üyeleri, Erdek Ziraat Odası Başkanı Murat Kaleş, köy muhtarları, üreticiler ile vatandaşlar katıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü İzmir-Bornova Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde görevli Dr. Halil Topuz, Ziraat Yüksek Mühendisleri Mehmet Ulaş, Özgür Dursun ile Ziraat Mühendisi Serkan Kaptan tarafından verilen seminerde konuşmacıların ortak görüşü son yıllarda zeytincilik üzerinde önemli yol kat edildiğini belirterek, "Zeytinin bizlerde çok ayrı bir yeri var. Zeytin, sahip olduğu besin değeri ile insan sağlığını koruyan bir mucize. Çok eski çağlardan bu yana tüketilen zeytinin önemi zamanla daha da arttı. Sofralardaki daimi yerini alarak insan sağlığının önemli bir koruyucusu olan ve besin değeri oldukça yüksek olan zeytin, aynı zamanda yağıyla da sağlığa olan katkısını arttırmaktadır" yönündeydi.
Seminere konuşmacı olarak katılan uzman ekip, sinevizyon görüntüleriyle beraber modern zeytin yetiştiriciliği, zeytinde görülen hastalık ve zararlılar ile zeytinde budama konularında üreticileri bilgilendirdi.
Seminerin sonunda, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yöneticileri ile üreticiler İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti.
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false