Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdek’te zeytin alımları başladı

Erdek’te zeytin alımları başladı

Bu yıl 7 bin 500 ton alım öngörülüyor.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu, 8 kooperatif başkanı ile birlikte yaptığı toplantıların ardından geçtiğimiz günlerde zeytin fiyatlarını açıklamıştı. 
Marmarabirlik bu yıl üst barem zeytin fiyatını 20,10 TL, alt barem zeytin fiyatını ise 7,40 TL olarak belirledi. Bu yıl yağlık zeytin alım fiyatı ise 7 TL olacak. Fiyatların açıklanmasının ardından 25 Ekim 2021 Pazartesi günü itibarı ile S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin Gedeve Mevkii’ndeki tesislerinde alımlara başlandı. 
Türkiye genelinde sofralık zeytin üretiminin geçtiğimiz yıla göre yüksek olacağı tahmin edilmekle birlikte Marmarabirlik’e bağlı 8 kooperatif ve 25 bin ortaktan bu yıl 72 bin 650 ton rekolte beyanı alındı.  
Marmarabirlik bu yıl kota uygulamasını ise rekolte beyanı üzerinden yapacak. Geçtiğimiz yıllarda kota uygulaması yapılan Marmarabirlik’te bu yıl kota yerine daha önce üreticilerin bildirdiği rekolte beyanı üzerinden alım yapılacak üreticilere bir kısıtlama getirilmeyecek. 
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin bu yıl zeytin alım miktarı beklentisi ise en az 7 bin 500 ton. 
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol, 2021/2022 zeytin alım kampanyası dönemine ait yaptığı açıklamada, kampanyanın ilk iki gününde ortaklardan 67 bin kilo zeytin alımı gerçekleştirdiklerini söyledi. 
Alımların ilk etapta kooperatifin Erdek Gedeve Mevkii’ndeki tesislerinde başlatıldığını kaydeden Şenol, kampanya döneminde toplam 7 bin 500 ton ürün almayı öngördüklerini, alım yerlerinin önümüzdeki günlerde arttırılacağını bildirdi. 
Son 10 yılda ilçelerinde üretilen zeytinde mevsimsel değişikliklere bağlı olarak zeytin alımlarında kalite ve rekoltede sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatan Şenol, ivedilikle sulama projesinin uygulamaya geçmesi gerektiğinin altını çizdi.
Haber: Tuncay Ertan 
 



Anahtar Kelimeler: Erdek’ zeytin alımları başladı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli