Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek’te yılın son meclisi toplandı

Erdek’te yılın son meclisi toplandı

Erdek’te yılın son meclis toplantısı, Belediye Başkanvekili Nimet Kalafat’ın başkanlığında yapıldı.

Erdek’te yılın son meclis toplantısı, Belediye Başkanvekili Nimet Kalafat’ın başkanlığında yapıldı. 

Erdek Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat'ın başkanlığında gerçekleşen Aralık ayı Meclis Toplantısı dün yapıldı.  

Erdek Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya CHP’li Hasan Yapakçı, Canan Kırdar, İbrahim Beyoğlu ve Çetin Gül, AK Parti’den ise Hüseyin Sezer mazeretleri nedeniyle katılmadı.   

Altı gündem ve dört ek gündem maddesi ile toplanan meclis toplantısının ilk gündem maddesi olan Mimari Estetik Komisyon ücreti görüşüldü. Bu madde oy birliği ile kabul edildi.  

İkinci gündem maddesi; Sosyal Yardım Yönetmeliği hakkındaydı. Bu madde komisyonda görüşülmek üzere ek süre istendi.  

Üçüncü gündem maddesi; Halitpaşa Mahallesi’nde ihdas parçasının Otopark Alanı olarak tescillenmesi sonucu oluşacak taşınmazda (905 ada 1 parsel) kamu yararı konulması görüşüldü. Bu madde oy birliği ile kabul edildi.  

Dördüncü gündem maddesi; Yalı Mahallesi’nde ihdas parçasının Otopark Alanı olarak tescillenmesi sonucu oluşacak taşınmaza (906 ada 1 parsel) kamu yararı konulması görüşüldü. Bu madde oy birliği ile kabul edildi.  

Beşinci gündem maddesi; Yalı Mahallesi’nde ihdas parçasının Otopark Alanı olarak tescillenmesi sonucu oluşacak taşınmaza (907 ada 1 parsel) kamu yararı konulması görüşüldü. Bu madde oy birliği ile kabul edildi.  

Altıncı gündem maddesi; Ocaklar Mahallesinde ihdas parçasının Otopark Alanı olarak tescillenmesi sonucu oluşacak taşınmaza (272 ada 1 parsel) kamu yararı konulması görüşüldü. Bu madde oy birliği ile kabul edildi. 

Erdek Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında 4 ek gündem maddesi görüşüldü.  

Birinci ek gündem maddesi; İYİ Parti Meclis üyeleri tarafından verildi.  

Gündem maddesinde Kapıdağ bölgesinde yetiştirilen ürünlerin satışa sunulması için Yalı Mahallesi’nde bulunan Sahil sokağın pazar yeri yapılması konusu görüşüldü. Bu madde incelenmek üzere oy birliği ile komisyona gönderildi.  

İkinci ek gündem maddesi AK Parti Meclis üyeleri tarafından verildi. Bu maddede Erdek sınırları içerisinde bulunan Narlı, İlhan, Doğanlar, Turan, Ormanlı, Ballıpınar, Kestanelik, Çayağzı, Çakıl, Tatlısu, Aşağıyapıcı, Belkıs, Yukarıyapıcı, Hamamlı, Çeltikçi, Harmanlı, Tuzla, Paşalimanı, Poyrazlı, Balıklı mahalle muhtarlarının vermiş olduğu teklife dayanarak kırsal mahalleye geçmesi konusu görüşüldü. Belediye meclisinin alacağı karar doğrultusunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı toplantı sonrasında kırsal mahalle tespiti yapılması konusu görüşüldü. Bu mahallelerin kırsal mahalleye geçmesi durumunda Gelir vergisinden muaf esnaf ile basit usulde gelir vergisine tabi mükellefler tarafından bizzat işleri olarak kullanılan bina, arsa, ve araziler emlak vergisinden ve bina inşaat harcı ile imarla ilgili harçlardan muaf tutulacağı  nedeniyle CHP ve İYİ Parti grubu tarafından Erdek Belediyesi'nin gelir kaybına uğraması sebep gösterilerek ret oyu verildi. Bu maddenin ret edilmesi sonucu AK Parti grubu vatandaşın haklarının korunmadığını öne sürüp, 20 mahalle muhtarının vermiş olduğu teklifin yok hükmünde sayıldığını belirterek mecliste kısa süreli tartışma yaşandı. 

Üçüncü ek gündem maddesi İYİ Parti Meclis üyeleri tarafından verildi. Bu madde de Erdek Takunyacılar Sokağı'nın yeniden düzenlenerek esnaf ile görüşülüp bu sokağın yeniden canlandırılması konusunda çalışma başlatılmasıydı. Bu madde incelenmek üzere oy birliği ile komisyona gönderildi.  

Dördüncü ek gündem maddesinde Erdek'te olası bir depremde uygulanacak tedbirler, toplanma alanı ve yapılacak planlama raporunun hazırlanması konusu görüşüldü.  

Bu madde de incelenmek üzere oy birliği ile imar komisyonuna gönderildi. 

Meclis toplantısı, gündem ve ek gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.  

Haber: Tuncay Ertan

 



Anahtar Kelimeler: Erdek’ yılın meclisi toplandı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı