Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek'te "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" etkinliği

Erdek

Erdek'te İçişleri Bakanlığınca "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında etkinlik düzenlendi.

Erdek Halitpaşa İlkokulu önünde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için başlatılan kampanya çerçevesinde program düzenlendi.  

Programa katılan Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve öğrenciler, yaya geçidini kırmızıya boyadı ve sürücülere broşür dağıttı. 

Kaymakam Atasoy yaptığı konuşmada, ülke genelinde düzenlenen bu tür uygulamalar ile trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarını 2030 yılına kadar % 50 oranında azaltılmasını hedeflemekteyiz.” dedi.  

2020 ve 2021 yılları arasında da yaya öncelikli trafik yılı ilan edildiğini hatırlatan Kaymakam Atasoy "Farklı mottolarla her sene bu etkinlikleri düzenledik. Geçmişte ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ , ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’, ‘Yayalar Kırmızı Çizgimizdir’ gibi farklı mottolarla yola çıkmıştık. Bugün de ‘Yayalara Öncelik Duruşu Hayata Saygı Duruşu’ mottosuyla bu farkındalığı daha da artırmak amacındayız. Yayalarımız için düzenli ve güvenli trafik ortamı sağlamak bizlerin boynumuzun borcudur. Bunu sağlamak için de bu farkındalığı en üst seviyeye taşımak için bu motto ile hareket ediyoruz. Bu kapsamda tüm ülke genelinde eş zamanlı olarak devletimizin tüm kurumları ile bu farkındalık eylemindeyiz. Bizler için yayalar her şeyden önce gelir. Onların güvenliğini sağlayabilmek içinde elimizden ne geliyorsa fazlasını yapmalıyız." diye konuştu.  

Daha sonra Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy öğrenciler ile birlikte yaya geçitlerini kırmızıya boyadı ve sürücülere yaya önceliği ile ilgili olarak bilgilendirme yaptı.  

Etkinliğe Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Serkan İncegöz, Erdek Jandarma İlçe Komutanı Jnd. Yzb Halil İbrahim İlanku, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.  

Haber: Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli