Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdekte vatandaş destekli Gezi Parkı Mitingi

Erdekte vatandaş destekli Gezi Parkı Mitingi

İlçede, vatandaş destekli Gezi Parkı Mitingi düzenledi.

İlçede, vatandaş destekli Gezi Parkı Mitingi düzenledi.
İlçemiz Cumhuriyet Alanında toplanan vatandaşlara, ADD Erdek Şubesi de destek verdi.
Gezi Parkı için Türkiye`de çıkan olaylara değinilen mitingte, açılış konuşması Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi yöneticilerinden Zafer Filiz tarafından yapıldı.
"Mustafa Kemal`in Askerleriyiz", "Birleşe Birleşe Kazanacağız", "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Direne Direne Kazanacağız", "Her Yer Taksim Her Yer Direniş" gibi sloganların atıldığı mitinge katılanlar hep birlikte, Atatürk`ün Gençliğe Hitabesini okudu.
İşte! Atatürk`ün "Ey Türk Gençliği" diye başlayan hitabesi:
"Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. 
 Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!"
Mitinge katılan vatandaşlar, daha sonra Atatürk`ün Gençliğe Hitabesini okuyup, Dağ Başını Duman Almış ile 10. Yıl Marşını okuduktan sonra miting olaysız sona erdi.     Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli