Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdek’te Turizm Haftası kutlandı

Erdek’te Turizm Haftası kutlandı

Erdek’te Turizm Haftası, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen program, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Dnz. Alb. Ufuk Kartalkayası, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, daire amirleri, okul müdürleri, siyasi partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, muhtarlar, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletme sahipleri ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. 

Saat 12.00'da ilçemiz Ali Haydar Sarı Sahil bandında düzenlenen kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik okul bahçesinde kurulan yöresel ürünlerin bulunduğu stantların gezilmesi ile devam etti.

Ardından konferans salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla ile başlayan programda On Yedi Eylül Üniversitesinde görevli  Kyzikos Antik Kenti Başkanı Dr. Ögr. Üyesi Ahmet Tercanlıoglu, Kyzikos antik kentinin tanıtım sunumunda bulundu. Ardından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde görevli Doçent Melahat Yıldırım Saçılık tarafından Gastronomi sunumu gerçekleştirildi. 

Protokolün konuşmalarının ardından "Sürdürülebilir Turizm" başlıklı panel düzenlendi. Panelde Erdek'in turizm potansiyelinin arttırılması adına yapılması gerekenler ele alındı.

Panele konuşmacı olarak katılan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Erdek Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Zahid Ecevit, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Erdek Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Toptaş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğr. Görevlisi Özlem Aydoğdu Atasoy ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Doç. Melahat Yıldırım Saçılık tarafından katılımcılara Erdek Turizmini geliştirmek için yapılması gerekenler ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Panel Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve Belediye Başkanı Burhan Karışık'ın konuşmaları ile sona erdi.

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek’ Turizm Haftası kutlandı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli