Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdekte Sağlık İçin Yürüyüş Platformu kuruldu

Erdekte Sağlık İçin Yürüyüş Platformu kuruldu

Erdek-Kapıdağ Yarımadasında yaşanan sel felaketinde zarar gören köy yollarında onarım çalışmaları sürüyor.

Gençlik Hizmetleri Erdek İlçe Spor Müdürü Peyker Dilli başkanlığında, Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan, Salman Koçu ile Gazeteci-Yazar Erhan Göçmen`in birlikteliğinde "Sağlık için Yürüyüş Platformu" kuruldu.
"Sağlık İçin Yürüyüş Platformu" ile hiç spor yapmamış insanları sporla tanıştırmak amaçlı çalışmaların başlatılması hedefleniyor.
Başkan Dilli ile Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan, kurdukları platforma destek amaçlı Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın`ı makamında ziyaret ettiler.
İlçe Müftüsü Yalçın`a faaliyete geçirilen platform çalışmaları hakkında bilgi veren Platform Başkanı Dilli, Müftü Yalçın`dan olumlu cevap aldıklarını belirtti.
Dilli, platforma destek isteğini İlçe Müftüsü İsmail Yalçın`ın memnuniyetle kabul ettiğini dile getirirken, önümüzdeki Cuma namazında bu konuyla ilgili halkımızı bilgilendirme amaçlı duyuru yapılacağını ve hatta bu konuda afişler yaptırarak halkımızın spor alanlarına davet edileceğini açıkladı.
Çalışmaların bir aksilik çıkmazsa, 14 Kasım Çarşamba günü saat 16.00-1700 arasında Erdek 18 Eylül Stadında düzenleneceğini dile getirip, Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri olmak üzere haftanın üç günü aynı saatlerde devam etmeyi planladıklarını kaydetti.
Planlanan bu bir saate yakın süre içinde de öğretmenlerinin yardımlarıyla yürüyüş ve kültürfizik hareketleri ile görevimizi tamamlamak istiyoruz diyen Platform Başkanı Dilli, "Herkese açık olan böyle bir çalışma için katılımın önemli olduğunu düşünüyoruz. Yaptığımız işin kalıcı olmasını istiyoruz. Çünki, spor her zaman için sağlığın en büyük destekçisidir" diyerek sözlerini tamamladı.
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli