Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdek´te Polis Haftası törenle kutlandı

Erdek´te Polis Haftası törenle kutlandı

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 177. yıldönümü kutlamaları kapsamında, 10 Nisan Pazar günü Erdek Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde çelenk sunum töreni düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 177. yıldönümü kutlamaları kapsamında, 10 Nisan Pazar günü Erdek Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde çelenk sunum töreni düzenlendi.
Törene; Erdek İlçe Emniyet Müdürü Serkan İncesöz, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz. Albay Ertan Engerek, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Cumhuriyet Savcısı Hamza Çağlayan, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, polis memurları ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Çelenk sunumunun ardından Erdek İlçe Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada “Ülkemizin birlik ve beraberliğinin devamı, huzur ve güven ortamının sağlanması için gece gündüz var gücüyle çalışan Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 177. yıldönümünü bugün sizlerle birlikte kutlamaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz, düzenlemiş olduğumuz törene hoş geldiniz.” dedi. 
Polis Teşkilatının 177 yıllık geçmişiyle güçlü ve köklü bir kurum olarak suçla mücadelede hayati görevler üstlendiğini ve üstlenmeye devam edeceğini söyleyen Emniyet Müdürü İnceöz, “Temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne bağlı bir anlayışla görev yapan Türk Polis Teşkilatı olarak, başta ihanet odakları olmak üzere, terör, uyuşturucu, kaçakçılık, organize suçlar ve asayiş suçlarıyla mücadelemiz yılmadan kararlılıkla sürecektir.” diye konuştu.      8S. 3’de

Emniyet Müdürü İnceöz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu uğurda pek çok arkadaşımız şehit olmuş ya da yaralanmıştır. Belki bizlere de şehitlik ya da gazilik mertebesi nasip olacaktır. Bize düşen hayatta olduğumuz sürece bu vatanı korumak, vatandaşlarımızın güvenlik endişesi duymadan yaşamasını sağlamak ve evinde yastığa başını huzurlu bir şekilde koymalarını sağlamak için elimizden geleni yapmaktır. Teşkilatımız bu anlayışla görev yapmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize ve emekli personellerimize sağlıklı mutlu ömürler diliyor, ülkemizin dört bir yanında canla başla görev yapan değerli meslektaşlarıma ve belki de en az onlar kadar fedakarlık yapan eşleri ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum.” 
Haber: Tuncay Ertan 
 



Anahtar Kelimeler: Erdek´ Polis Haftası törenle kutlandı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı