Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdekte Muharrem Ayı bereketi

Erdekte Muharrem Ayı bereketi

Alevi Kültür Dernekleri Erdek Şubesi, Muharrem ayı nedeniyle dernek binasında aşure ikramında bulundu.

Alevi Kültür Dernekleri Erdek Şubesi, Muharrem ayı nedeniyle dernek binasında aşure ikramında bulundu. 
Alevi vatandaşların yanı sıra ilçemizdeki bazı sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin de yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Alevi Kültür Derneği Erdek Şube Başkanı Mahmut Karaca, tutulan oruçların ve matemin önemini anlattı. 
Alevilerin her zaman sevgi, barış ve kardeşlikten yana olduğunu kaydeden Karaca, şöyle konuştu: "Biz Aleviler, Alevi inancının özünün gerçeğini, kendi yüreği ile dik duruşu ile Hz Peygamber ve onun soyundan gelenler, onun yolunu sürenler, bu yolda bütün gönülleri ile aşkla hem muhabbetlerinde hem inançlarında hem de dik duruşlarında Hz Peygamberin yolundan hiçbir zaman dönmemişler.
Onun için biz Aleviler, her kelimede, her zikirde `Hak Muhammed Ali` aşkı ile gönlümüzü, yüreğimizi, vefamızı ortaya koyarız. O lokmaları aşk ile pişirir ortaya getiririz, her derde deva, her gönülde aşk olması için akıtırız. Hiçbir zaman kini, nefreti ortaya koymayız." 
Konuşmaların sonunda yapılan dua ile aşure ikram edildi. Aşure ikram törenine,  Alevi ve Kültür Dernekleri Bandırma Şubesi başkanı Sevim Bektaş, Mehmet Tüm,  ADD ve TEMAD Erdek Şubesi yöneticileri ile halkımız katıldı.
Tuncay Ertan


Müberra uçar
13.01.2016 12:43:18
Merhaba arkadaşlar. Erdek^te yeni bir başlangıç yapmak istiyorum fakat yalnız olmanın verdiği korkuyla buna cesaret edemiyorum, beni yalnız bırakmayan can^larim olursa bir cesaretle bende yanınızda olmak istiyorum dilerim bu mümkün olur zira çok müşkül durumdayım lütfen beni cesaretlendirin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli