Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek`te MHP`ye Kilit Vuruldu

Erdek`te MHP`ye Kilit Vuruldu

Erdek MHP'de, Haluk Nazlığolu'nun parti üyeliğinden ve 30 Mart yerel seçimlerinden sonra İlçe Başkanı Şükrü Mercanın istifasıyla başlayan kriz, büro eşyalarının da Haluk Nazlıoğlu tarafından geri alınması ile birlikte daha da büyüdü...

Özel Haber - Sayim ALKAZAK
Erdek MHP’de, Haluk Nazlığolu’nun parti üyeliğinden ve 30 Mart yerel seçimlerinden sonra İlçe Başkanı Şükrü Mercanın istifasıyla başlayan kriz, büro eşyalarının da Haluk Nazlıoğlu tarafından geri alınması ile birlikte daha da büyüdü ve Erdek MHP ilçe teşkilatı parti binası boşaltıldıktan sonra kapısına da kilit vuruldu. Partiye ait tüm evraklar da İlçe Genel Sekreteri Tahsin Gider`e teslim edildi.
10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de MHP`li sandık müşahitleri, Ekmeleddin İhsanoğ lu`nun kendilerine gönderdikleri ıslak imzalı Müşahit kartlarıyla görev yaptılar.
PARTİ EVRAKLARI GENEL SEKRETER GİDER`İN EVİNDE
Gelişmeler hakkında bilgisine başvurduğumuz Parti ilçe genel sekreteri Tahsin Gider de Erdek MHP ilçe teşkilatında gelişen son olayları doğrulayan açıklamalar yaptı.

Sağlık sorunları ve iki bacağının da protezli olmasına rağmen partinin ayakta kalabilmesi için elinden gelen tüm gayreti sarf ettiğini belirten Tahsin Gider yaptığı açıklamada, “Ancak ne var ki Nazlıoğlu ve Şükrü Mercanın istifalarından sonra hiç kimse gerektiği gibi parti ile ilgilenmedi ve parti binası da boşaltıldı. Haluk Nazlıoğlu’na ait olan mobilyaların da ilçe binasından alınmasından sonra partiye ait tüm evraklar, karar defteri ve parti mührü de Genel Sekreter olarak bana teslim edildi. Ben de bunları kendi evimde muhafaza etmeye çalışıyorum.”dedi.
İL YÖNETİMİ VE VEKİL DE SESSİZ KALDI
MHP Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut ile de görüştüğünü belirten Tahsin Gider, milletvekilinden ve il yönetiminden de bundan sonraki gelişmeler hakkında olumlu bir cevap alamadığını ifade etti.
Tahsin Gider ayrıca 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de parti müşahidi olarak görev almak isteyenlere belgelerin ulaştırılama dığını, bazı kişilerin de Cumhur başkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`nun kendilerine gönderdik leri ıslak imzalı Müşahit kartlarıyla görev yaptığını belirtti.
MHP’YE YAKIŞMIYOR
Öte yandan, konuyla ilgili MHP`nin Erdek`te önde gelen isimlerinden bazıları da, İl yönetiminin de gerekli duyarlılığı göstermediklerini belirtilerken, “Yeniden bölgede bir ivme kazandığımız Erdek`te şu anda parti falan var demesin kimse, MHP yok artık. Konunun il ve genel merkez bazında yeniden ele alınmasını bekliyoruz. MHP gibi bir partinin evraklarının genel sekreterinin evinde ve de torbalar halinde bulunması bizlere yakışmıyor.” dediler.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false