Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdek’te Hz. Mevlana huşu içinde anıldı

Erdek’te Hz. Mevlana huşu içinde anıldı

Erdek’te Şebi Arus'un 748. yılı kapsamında Hz. Mevlana’yı anma töreni düzenlendi.

Erdek’te Şebi Arus'un 748. yılı kapsamında Hz. Mevlana’yı anma töreni düzenlendi.
Düşünceleri yüzyıllardır insanlığa ışık tutan, Türk İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri'nin 748. Vuslat Yıldönümü nedeniyle, Erdek Müftülüğü ile Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından anma programı düzenlendi. Program Erdek Kafkas Motel Toplantı Salonu’nda icra edildi.
Covit-19 tedbirleri kapsamında, sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları dikkate alınarak düzenlenen Hz. Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri’nin anma programına Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Erbil Camgöz, İlçe Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Halil İbrahim İlanku, ilçemizdeki resmi kurumların müdür ve amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.                              
Saygı Duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri’nin Anma Haftası programının açılış konuşması Erdek A.V.Ç. Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Arif İriş tarafından yapıldı. 
“Sizlere Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri’nin hayatını ayrıntılı şekilde anlatabilmek mümkün değil. Sizlere Mevlana'nın 7 öğüdünden kısaca bahsetmek istiyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Arif Eriş, Hz. Mevlana’nın 7 öğüdünü şöyle özetledi: “Bizler; Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi olmalıyız, olmaya çalışmalıyız. Bizler; Şefkat ve merhamette güneş gibi olmalıyız, olmak için gayret göstermeliyiz. Bizler; Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi olmalı, olmaya çalışmalıyız. Bizler; Hiddet ve asabiyette ölü gibi olmalıyız. Bizler; tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi olmalıyız, olmak için çalışmalıyız. Bizler; Hoşgörülükte deniz gibi olmalıyız. Ve Bizler ya olduğumuz gibi görünmeli, ya da göründüğümüz gibi olmalıyız.” 
Tüm konuklara katılımlarından dolayı teşekkür eden İriş, “Davetimize katılmanızdan dolayı hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah'ın selameti, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.” diyerek konuşmasını tamamladı.  
Konuşmanın ardından devam eden programda Grup Mübarek ekibi sundukları Semazen gösteriyle göz doldururken ilahiler ve öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Haber: Tuncay Ertan 
 



Anahtar Kelimeler: Erdek’ . Mevlana içinde anıldı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı