Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdekte Esnaf sayısı hızla eriyor

Erdekte Esnaf sayısı hızla eriyor

Erdek Esnaf Odasına kayıtlı esnaf sayısı, 1200e indi. Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Hasan Babuçcu, Erdek merkez, Ocaklar ve Karşıyaka Beldeleri ile köylerde, esnaf ve sanatkar sayısında hızla azalma yaşandığına dikkati çekti.

Erdek Esnaf Odası`na kayıtlı esnaf sayısı, 1200`e indi.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Hasan Babuçcu, Erdek merkez, Ocaklar ve Karşıyaka Beldeleri ile köylerde, esnaf ve sanatkar sayısında hızla azalma yaşandığına dikkati çekti.
Bu gelişmenin, esnaf ve sanatkar açısından iyiye işaret olmadığı uyarısında bulunan Babuçcu, 1998-1999 yıllarında, üye sayısı 2000`leri aşan Erdek Esnaf Odası üye sayısının, aradan geçen 10-11 yıl sonra artması gerekirken, azalmasının araştırılması gerektiğine işaret etti.
Erdek`in ilçe merkezi nüfusunun 20 binlere ulaşmasına karşın, esnaf ve sanatkar sayısının artması bir yana azalmasının düşündürücü olduğunu vurgulayan Babuçcu, şu değerlendirmede bulundu:
"Esnaf ve sanatkarımız, toplumumuzun orta direğidir. Bir bina düşünün, zemin katta kolonlar olmadığı takdirde, bu bina en ufak bir sarsıntıda nasıl çökerse, orta direği olmayan toplamlar da zedelenir. Esnaf ve sanatkarın azalmasından hepimiz zarar görürüz. Her geçen gün hasılatı düşen, sattığı malı rafına tekrar koyamayan, vergisini, SSK, Bağ-Kur primlerini, aldığı kredilerini ödeyemeyen esnaf ve sanatkarımızın acilen can suyu kredilerine ihtiyacı vardır. Bir an önce esnaf ve sanatkarımıza, sıfır faizli veya çok düşük faizli, en azından 1 yıl geri ödemesiz kredilerin verilmesi, var olan esnaf ve sanatkar sayısının azalmasını durdurabilir."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı