Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek’te Engelsiz Sosyal Tesis hizmete açıldı

Erdek’te Engelsiz Sosyal Tesis hizmete açıldı

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, engelli ailelerine vermiş olduğu sözünü yerine getirdi.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, engelli ailelerine vermiş olduğu sözünü yerine getirdi.  

Engelli bireylerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla Engelsiz Sosyal Tesis Erdek’te hizmete açıldı.  

Erdek Belediyesi tarafından hazırlanan tesisin açılışına Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, kurum amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile engelliler ile engelli aileleri katıldı.  

Yalı Mahallesi Yassıada Sokakta gerçekleşen tesisin açılış kurdelesi protokol tarafından kesilirken, ilçe müftüsü tarafından dua okundu.  

Kurdele kesiminin ardından konuşan Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, "Sabah özel bireylerimiz ile kahvaltıda bir araya geldik. Her bir çocuğumuz bizler için özel. Hepsi cennetlik, hepsinin kalpleri tertemiz. İlçe merkezinde küçük bir stantları bulunuyor. Birbirleriyle kavga etmeden kötü söz söylemeden kendilerini geliştirmek için canla başla çalışarak birlikteliği sağlıyorlar. Özel bireylerimize sevgiyle birlikle daha iyi imkanları sağlayacağız. Erdek Belediye Başkanımıza bu tesis için teşekkür ediyorum." diye konuştu.  

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık açılışta yaptığı konuşmada "Ben geçtiğimiz yıl göreve geldiğimde özel çocuklarımız belediyenin ek binasının alt girişinde bulunuyordu. Ancak bu binanın girişi bile engelliydi. Bina yetersiz kalıyordu. Konuyla ilgili araştırma yaparak İçişleri Bakanlığı'ndan izin alarak bu binayı kiraladık. Engelli kardeşlerimizin daha rahat çalışabilmeleri için belediye olarak tüm düzenlemesini yaptık ve işte gördüğünüz gibi böylesi bir tesisi kazandırdık. Tüm masrafları ve giderleri belediyemiz tarafından karşılanıyor. İnşallah İleride daha da güzel bir tesis yaparız." dedi.  

Konuşmaların ardından Kaymakam Atasoy tesise Türk Bayrağı hediye ederken Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ta Atatürk resmi hediye etti.  

Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Meliha Söğüt, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Haber: Tuncay Ertan  



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı