Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdekte doğalgaz heyecanı

Erdekte doğalgaz heyecanı

Doğalgaz kullanmaya istekli yeterli abone sayısına ulaşıldığında, ilçeye doğalgaz hattı çekilecek.

Doğalgaz kullanmaya istekli yeterli abone sayısına ulaşıldığında, ilçeye doğalgaz hattı çekilecek.
28.04.2013 tarih ve 28631 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, Mevcut Doğalgaz Dağıtım Bölgeleri Lisans Kapsamı Dışında Kalan İlçelere Doğalgaz Ulaştırılması Amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğünün Görevlendirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan uygulama usul ve esasları doğrultusunda, ilçemize doğalgaz ulaştırılması amacıyla, Erdek`te doğalgaz kullanmaya istekli, abone potansiyelinin tespiti için, Erdek İlçesi Ziraat Bankası ile Halkbank şubelerinde, "Doğalgaz Abonelik İzleme " adı altında hesap açıldığı bildirildi.
İlçede kayıtlı elektrik abone sayısının, en az % 60`ının doğalgaz kullanmaya istekli olduğunda, doğalgaz hizmetinin gelmesi için çalışmalara hemen başlanacağı açıklandı.
İlçe merkezindeki doğalgaz kullanımına istekli elektrik abonelerinin, 29 Ekim 2013 tarihine kadar, Erdek İlçesi Ziraat Bankası veya Halkbank şubelerinde açılan hesaplara, 335 lira abone bağlantı bedeli yatırmaları gerektiği kaydedildi.
İlk bağlantı bedelini AKP İlçe Başkanı Onay yatırdı
Erdek`te doğalgaz heyecanı yaşanırken, ilçede doğalgaz bağlantı bedeli olan 335 lirayı ilk olarak AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay ilgili bankaya yatırarak 1 nolu Doğalgaz Abonesi oldu.
Doğalgaz Aboneliği için Ziraat Bankası Erdek Şubesinde, Balıkesir Özel İdare Müdürlüğü adına açılan hesaba ilk abonelik bedelini yatırarak,"Abonelik Kampanyasını" başlatan Hikmet Onay, banka dekontunu Ziraat Bankası Şube Müdürü Orhan İrer`den aldı.
Banka Müdürü İrer, ilçeye getirilmek için düğmeye basılan doğalgazın hayırlı olmasını dileyip, vatandaşları, Doğalgaz Bağlantı Bedeli karşılığı 335 lirayı yatırmaya davet etti.
İlçede doğalgaza kavuşacak olmanın heyecanı yaşanırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri dışında kalan ilçemiz için Erdek Kaymakamlığı`na, elektrik abonesi olan vatandaşların doğalgaz abone bağlantı bedeli olarak 335 TL ödemesine ilişkin resmi bir yazı gönderdi. İlçeye doğalgaz gelmesini isteyenlerin, söz konusu bedeli en geç 29 Ekim tarihine kadar İl Özel İdaresi tarafından belirlenecek bankalara yatırması gerekiyor. Elektrik abonelerinin yüzde 60`ı, belirtilen tarihe kadar 335 TL`yi yatırmazsa doğalgazın Erdek`e gelmesi de hayal olacak.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli